A technika a lélekből szülessen meg, ne a mechanikából.

Liszt Lina Ramannak

A Koncertközpont Hírei

Thurzó Zoltán lemezbemutatója

Thurzó Zoltán lemezbemutatója

2018. november 5.

Thurzó Zoltán Magyar Kultúra-díjas, nagyváradi zongoraművész tartja szakmai beszélgetéssel egybekötött lemezbemutatóját 2018. november 9-én 17 órakor a Régi Zeneakadémia Kamaratermében. Az eseményen a művész Liszt Ferenc Költői és vallásos harmóniák című művéből ad elő részleteket, a bemutatóhoz kapcsolódó pódiumbeszélgetést a Liszt Ferenc Emlékmúzeum és Kutatóközpont igazgatója, Dr. Domokos Zsuzsanna vezeti, résztvevői Eckhardt Mária, a Liszt Ferenc Emlékmúzeum és Kutatóközpont alapítója, korábbi igazgatója; Gryllus Dániel és Marosi Viktória a Gryllus Kiadó képviseletében; Rais W. István, a nagyváradi Bihari Napló főszerkesztője, illetve maga a zongoraművész.

Tovább
Érzelmi összekapcsolódás a kórusban

Érzelmi összekapcsolódás a kórusban

2018. október 31.

Nemes László Norbert, az Új Liszt Ferenc Kamarakórus karnagya maga is jól ismeri az érzést, amit Magyarországon oly sokan: amikor az ember beleénekli a maga hangját a harmóniába, és a kórusénekes részévé válik valami szépséges, nagy összhangnak.

Tovább
„A gitár nem csak szingli, hanem páros hangszer is lehet!”

„A gitár nem csak szingli, hanem páros hangszer is lehet!”

2018. október 29.

Idén ötödik alkalommal valósul meg a Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál a Zeneakadémián, témája az idén a gitáros kamarazene lesz. A fellépő művészekről és a műsorról Eötvös József Liszt-díjas gitárművészt, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Vonós Tanszékének vezetőjét, a fesztivál alapítóját kérdeztük. 

Tovább