A Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara 2018

A Zeneakadémia zenekari képzése rendkívül fontos szerepet játszik az intézmény tanmenetében, hiszen az innen kikerülő növendékek többsége zenekarban helyezkedik el. A képzés fontosságát tükrözi az az új rendszer, amit 2014 őszén vezettek be a Zeneművészeti Egyetemen: a megszokott zenekari képzésen túl a diákok projekt jelleggel részt vehetnek a „nagy mesterekkel” való közös munkában, amelyhez valódi meghallgatáson kell részt venniük, éppúgy, mint a nagybetűs életben. A méltán népszerűnek bizonyult sorozat idén három karmestert vonultat fel a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekarát vezényelve. Ménesi Gergely oktató karmesterként, az együttes minden rezdülését ismerve áll majd a zenekar elé, magyar és francia szerzők műveit dirigálva. Takács-Nagy Gábor visszatérő vendég a Zeneakadémián, kamarazenei mesterkurzusaira többszörös a túljelentkezés, és karmesterként is népszerűség övezi munkáját a diákság körében. Még Mozart és Beethoven ismert műveiről is tud mindig újat mondani. Így esett a választás a két szerző egy-egy szimfóniájára, melyek Kitagawasa Chisa, a 2017-es Bartók Világverseny és Fesztivál különdíjasának szólóját fogják közbe Mozart G-dúr  hegedűversenyében. Dennis Russell Davies napjaink egyik legismertebb, Grammy-díjas karmestere, a budapesti közönség azonban ritkán találkozhat vele, legutóbb 12 évvel ezelőtt vezényelte hazai koncerten a Magyar Rádió Gyermekkórusát. Sok év lemaradását pótolja be tehát a Zeneakadémia Zenekarának koncertje, melyen Mahler szimfóniája mellett Leonard Bernstein klasszikus zeneszerzői oldalát – mely talán kevésbé ismert musicaljei mellett – mutatja meg Davies a magyar közönségnek.

 

BÉRLETÁRAK JANUÁR 2-TŐL: 2 900 Ft, 4 100 Ft, 6 700 Ft, 9 400 Ft

A bérletek megvásárolhatók személyesen a Zeneakadémia Koncertközpont jegyirodájában, illetve elektronikusan az alábbi gombra kattintva.

Kedves Közönségünk! Tájékoztatjuk, hogy a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara c. bérlet teltházas, így már nem áll módunkban jegyet értékesíteni. Köszönjük megértését!

 

 

 

 

Szűrés

2018 november

14 19.30
*
A zenekar mesterei

Ménesi Gergely és a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara

ZAK 143
Nagyterem

Kodály, Fekete Gyula, Debussy

2018 december

19 19.30
*
A zenekar mesterei

Takács-Nagy Gábor és a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara

Nagyterem

Mozart, Beethoven

Elfogyott