2017.07.18 19.00

Ligeti György épület

Kurtág-Ligeti Workshop

Horváth Balázs előadása: Ritmikai-formai kapcsolatok Ligeti György kompozícióiban

 

Az előadás magyar nyelven lesz megtartva.

 

"Kevés olyan zeneszerző van a XX. század zenetörténetében, aki képes volt állandóan úgy megújulni, hogy mégis minden pillanatban felismerhető a zenéje. (Elsőre Stravinsky és Ligeti jut eszembe.) Miközben mindig ugyanaz a személyiség látható a darabok mögött, hasonlóak a zeneszerzési eljárások, aközben minden darabja egy lépés (sőt néha ugrás) az előzőhöz képest."

(Horváth Balázs)

 

A Zeneakadémia Kamarazene Tanszéke második alkalommal rendezi meg nemzetközi mesterkurzusait. A workshop Kurtág György,- aki közel harminc évig volt a tanszék tanára –, valamint a 20. század egyik legjelentősebb zeneszerzője, Ligeti György munkássága előtt tiszteleg. A magyar és angol nyelvű órák középpontjában idén is a két zeneszerző szóló-, illetve hangszeres és énekes kamaraművei állnak.

Az érdeklődők a hangszeres és zeneszerzés órák, valamint az előadások mellett meghallgathatják a kurzus oktatóinak nyitókoncertjét 2017. július 17-én, majd a kurzuson részvevő hallgatók zárókoncertjét július 21-én.

Rendező: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, Kamarazene Tanszék

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap

Jegyár: A mesterkurzusokon, előadásokon és koncerteken 1.500 forintos napidíjjal lehet részt venni. A programokra előzetes regisztráció igényelhető a kurtagligeti[kukac]zeneakademia.hu e-mail címen.