Ének karnyújtásnyira 2018/19

Női énekhangok egy bérletben!

Schubert Téli utazás című dalciklusát rendhagyó módon nem férfi, hanem női énekes, Baráth Emőke tolmácsolja, a zongorakíséretet pedig Razvajajeva Anasztázia hárfán játssza el. A különleges előadást koreográfia és vetítés színesíti.

Lucyna Jarząbek a magyar közönségnek már ismerős lehet: 2016-ban 3. díjas lett a II. Nemzetközi Marton Éva Énekversenyen. A Zeneakadémia Koncertközpont különdíjaként nyerte azt a koncertlehetőséget, melyre idén ősszel kerül sor. A műsort szláv romantikus zeneszerzők dalaiból és operaáriáiból állította össze az énekesnő, a duettekben partnere László Boldizsár lesz.

Theodora Raftis mindössze néhány évet tanult ösztöndíjjal a Zeneakadémián, ezalatt 2016-ban második lett a Simándy József Országos Énekversenyen és döntős volt a II. Nemzetközi Marton Éva Énekversenyen. Eredményeinek köszönhetően egyre többen figyeltek fel tehetségére, fellépett többek között a Budapesti Tavaszi Fesztiválon. Koncertjén magyar, francia, görög és spanyol zeneszerzők mediterrán tájakhoz kapcsolódó dalai szólalnak meg.

A Virág Emese zongoraművész által megálmodott, utolsó bérleti hangverseny a cigányság klasszikus zeneszerzőkre tett hatását mutatja be. A művek mellett – melyeket Horti Lilla, Wiedemann Bernadett és Kokas Katalin ad elő – Palya Bea eredeti cigánydallamokat is megszólaltat.

 

Bérletár június 1-től az első előadásig: 7 300 Ft

A bérletek megvásárolhatók személyesen a Zeneakadémia Koncertközpont jegyirodájában, illetve elektronikusan az alábbi gombra kattintva.

 

 

 

 

Szűrés

2018 október

11 19.00
*
Ének karnyújtásnyira

Winterreise - női szemmel

Solti György Kamaraterem

Schubert

2018 november

13 19.00
*
Ének karnyújtásnyira

Szláv dalok és népszerű operaáriák

Lucyna Jarząbek
Solti György Kamaraterem

Csajkovszkij, Rahmanyinov, Szymanowski

2019 február

27 19.00
*
Ének karnyújtásnyira

Mediterrán dalok

Theodora Raftis
Solti György Kamaraterem

Obradors, Rodrigo, Delibes, Granados

2019 március

29 19.00
*
Ének karnyújtásnyira

Cigány dalok

Horti Lilla, Wiedemann Bernadett
Solti György Kamaraterem

Hollós Máté, Széchenyi Imre, Orbán György