2017.10.12 19.30

Solti György Kamaraterem

Markus Stockhausen és a QUADRIVIUM

CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál

Markus Stockhausen és a QUADRIVIUM

Markus Stockhausen (Far Into The Stars, Better World, Encoeur, Warmlicht, Mondtraum, Our Father), Jörg Brinkmann (Choral am Ende der Reise), Angelo Comisso (Hasmin) szerzeményei, valamint improvizáció
Markus Stockhausen (trombita, szárnykürt, elektronika); Jörg Brinkmann (cselló, elektronika); Angelo Comisso (zongora); Christian Thomé (dob, elektronika)

Stockhausen és Comisso európai klasszikus zenében gyökerező kompozíciói harmonikus szintézist alkotnak az improvizáció művészetével: hol könnyedek, hol játékosak, hol kifejezők és érzelmesek, és ha kell, nem hiányzik belőlük a humor sem. Az előadók, Stockhausen, Brinkmann, Comisso és Thomé virtuóz zenészek, akik izgalmas eszközökkel tágítják ki a hangszeres játék lehetőségeit.A koncerten a legendás trombitaművész és formációja legújabb lemezét mutatja be. Elektronikus hangzásokkal is gazdagított zenéjük közel áll a jazzhez, de egyaránt képes lenyűgözni a klasszikus vagy épp a kortárs zene iránt fogékony közönséget.A Quadrivium története 2003-ig nyúlik vissza: Markus Stockhausen és Angelo Comisso ekkor adta első közös koncertjét. 2004-ben Christian Thoméval, az érzékeny ütőssel egészültek ki trióvá, mellyel számos nagy sikerű lemezt adtak közre. Jörg Brinkmann 2015-ben csatlakozott a csapathoz, hivatalosan itt indult a négyfős együttes időszámítása, ekkortól használják a Quadrivium nevet.

Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont, CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál

Jegyár: 1 500 Ft