2018.03.09 19.30

Nagyterem

Győri Filharmonikus Zenekar

Győri Filharmonikus Zenekar

Operacsillagok

Pasztircsák Polina és Dovlet Nurgeldiyev áriaestje
Csajkovszkij:
Rómeó és Júlia – nyitányfantázia
Csajkovszkij:
Anyegin – Tatjána levéláriája az első felvonásból
Csajkovszkij:
Anyegin – Lenszkij áriája a második felvonásból
SZÜNET
Verdi:
A végzet hatalma – nyitány
Verdi:
Macbeth – Macduff áriája a negyedik felvonásból
Verdi:
Traviata – Violetta áriája a harmadik felvonásból
Verdi:
Traviata – Violetta és Alfredo duettje a harmadik felvonásból
Puccini:
Manon Lescaut – Intermezzo
Puccini:
Gianna Schicchi - Lauretta áriája
Puccini:
Bohémélet – Rodolfo és Mimì duettje az első felvonásból
Pasztircsák Polina (szoprán), Dovlet Nurgeldiyev (tenor) Győri Filharmonikus Zenekar Vezényel: dr. Győriványi Ráth György

Az Operacsillagok estjén két nagyszerű énekes lesz a Győri Filharmonikus Zenekar vendége a Zeneakadémián. A Magyar Állami Operaház művésze, Pasztircsák Polina nevét a 2009-es genfi énekversenyen aratott diadalmas győzelme után tanulta meg a világ: azóta mind opera-, mind oratórium előadások, mind dalestek főszereplőjeként nagy sikerrel szerepel Európa szerte. Partnere, a Németországban élő Dovlet Nurgeldiyev, a Hamburgi Operaház vezető énekese, aki különlegesen szép hangszínével, érzékeny előadásmódjával és finom színpadi játékával elsőrangú Mozart-tenorként és a lírai tenor-szerepek kiváló megformálójaként keresett művésze a világ zenés színpadainak. Közös fellépésük különleges művészi élményekben gazdag estet ígér az opera barátainak! A karmesteri dobogón a műfaj nemzetközileg is elismert kiváló dirigense, dr. Győriványi Ráth György, a Nizzai Filharmonikus Zenekar zeneigazgatója áll.

Az Operacsillagok című előadás egyben a Győri Filharmonikus Zenekar budapesti Richter János hangversenybérletének nyitóelőadása. A sorozatban olyan világsztárok lépnek fel, mint Sergei Nakariakov trombitaművész, Dmitry Masleev zongoraművész és Sarah Chang hegedűművész.

Rendező: Győri Filharmonikus Zenekar

Jegyár: 3 000, 5 000, 7 000 Ft