2018.01.30 19.00

Solti György Kamaraterem

Mobilis Saxophone Quartet és Seleljo Erzsébet

Kamarazene karnyújtásnyira

Mobilis Saxophone Quartet és Seleljo Erzsébet

Vivaldi:
Koncertnyitány
Ligeti:
Hat bagatell
Theodor Burkali:
Decoder
Barber:
Adagio (Michael Warren átirata)
SZÜNET
Thierry Escaich:
Le Bal
Vivaldi:
A négy évszak - Nyár (Nicolas Prost átirata)
Planel:
Burlesque
Piazzolla:
Café 1930
Mobilis Saxophone Quartet: Michael Krenn (szopránszaxofon); Janez Ursej (altszaxofon); Yukiko Krenn (tenorszaxofon); Goran Jurkovic (baritonszaxofon) Seleljo Erzsébet (szaxofon)

A szaxofonkvartett egyre népszerűbb klasszikus zenei felállás, mely az elmúlt években világszerte teret hódított magának. Ausztriában a 2009-ben alakult Mobilis Saxophone Quartet a formáció egyik úttörője, az együttes valamennyi tagja más-más nemzetiségű kiváló szólista. A különböző kulturális gyökereknek köszönhetően repertoárjuk igen széles, a szaxofonkvartettre írt kompozíciók mellett számos klasszikus repertoárdarab átiratát is magába foglalja. 2011-ben jelent meg díjnyertes debütáló albumuk, a következő években pedig két teltházas koncertet adtak a Bécsi Musikvereinban. Zeneakadémiai koncertjükön Seleljo Erzsébettel is színpadra lépnek, aki a londoni Royal College of Music és a bécsi Konservatorium Privatuniversität Wien növendékeként végezte klasszikus szaxofon tanulmányait. Műsorukat a nyitó Vivaldi-mű mellett 20. századi és kortárs szerzők népszerű, könnyedebb műveiből állították össze.

A koncert után Kóda című pódiumbeszélgetés-sorozatunk keretében Seleljo Erzsébet, a Mobilis Saxophone Quartet tagjai, valamint Belinszky Anna moderátor és Czinege Ádám tolmács várja az érdeklődőket.

 

Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont

Jegyár: 1 900 Ft