2017.09.01 19.00

Solti Terem

Zenei párbeszéd Korea és Magyarország között

Zenei párbeszéd Korea és Magyarország között

Dohnányi:
cisz-moll fuvola-zongora szonáta, op. 21
Weiner:
Farsang, op. 5
szünet
Tihanyi László:
Távoli hegyek éneke (ősbemutató)
Jiesun Lim:
Egy idegen Budapesten (ősbemutató)
Weiner Ensemble: Bán Máté (fuvola), Pálfi Csaba (klarinét), Baksai Réka (hegedű), Morgane de Lafforest, Chung Hosung (cselló), Dani Imre (zongora)

A repertoárban szereplő új zeneművekben a két zeneszerző ― Lim Jiesun Dél-Koreából és Tihanyi László Magyarországról ― közösen fedezi fel az egymás kultúrájának zenei hagyományaiban rejlő lehetőségeket, túllépve azok határain. Lim Jiesun a Tavaszi szél vizet áraszt magyar népdal elemeit felhasználva komponál, míg Tihanyi László egy koreai dal és egy 18. századi kínai egyházi ének zenei rendszerét használja saját zeneművében.Azzal a nem titkolt szándékkal teszik ezt, hogy lebontsák azt a zenei struktúrát, mely beágyazódott mindkét ország népi hagyományaiba, majd újraépítsék azt posztmodern zenei eszközökkel, így a néphagyomány új minőségben és kontextusban jelenik meg, mely ezáltal felül tud emelkedni a kulturális határokon.A zeneművek előadója a 2014-ben alakult és az újszerű kamarazene iránt rendkívül elhivatott Weiner Ensemble magyar kamarazenekar.

Rendező: Hwaum Project, Koreai Kulturális Központ

Jegyár: Ingyenes, de a belépés regisztrációhoz kötött: http://www.koreaikultura.hu/events/zenei-parbeszed-korea-es-magyarorszag-kozott/