2016.10.26 19.00

Solti Terem

Pálfalvi Tamás és Jeroen Berwaerts kéttrombitás koncertje

A tehetség kötelez

Pálfalvi Tamás és Jeroen Berwaerts kéttrombitás koncertje

Mauricio Kagel:
Morceau de concours
Telemann:
Triószonáta (fúvósötös átirat)
Sofia Gubaidulina:
Trió három trombitára
szünet
Scelsi:
Quattro Pezzi su una nota sola – 2. tétel
Dubrovay László:
Boszorkány Galopp
Harrison Birtwistle:
The Silk House Tattoo
Kurt Weill:
Suite from the 3 Penny Opera
Pálfalvi Tamás, Jeroen Berwaerts (trombita) Közreműködik: Dávida Tamás (trombita); Sztán Attila (harsona); Lukács Gergely Endre (tuba); Benyus János (kürt), Janca Dániel (ütőhangszerek)

Az 1975-ben született Jeroen Berwaerts első számú terepe a 20. századi és kortárs zene, valamint a jazz; 1999 óta a Hamburgban működő Északnémet Rádió Szimfonikus Zenekarának első trombitása, de szólistaként is gyakran lépett fel a Christoph Eschenbach, Christoph von Dohnányi és Thomas Hengelbrockvezette neves együttessel, több ősbemutató fűződik a nevéhez. Pálfalvi Tamás már tizenöt évesen egyértelművé tette, hogy különleges tehetsége a trombitaművész pályára predesztinálja. 2009-től a Bard College-ben tanult, szinte hihetetlen, hogyan volt ideje fiatal kora ellenére ennyi jelentős zenekarral és karmesterrel együtt dolgozni – Fabio Luisi, Péter Eötvös, Christoph Eschenbach, Kocsis Zoltán néhány név ezek közül –, miközben 2016 májusában adta diplomakoncertjét a Zeneakadémián. Nemrég szólólemezeis megjelent, amelyen bámulatosan színes műsorral bizonyítja sokoldalúságát.

A koncert után Kóda című pódiumbeszélgetés-sorozatunk keretében Pálfalvi Tamás és Jeroen Berwaerts, valamint Békéssy Lili moderátor és Czinege Ádám tolmács várják az érdeklődőket a Kávézóban.

Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont

Jegyár: 1 900 Ft