Épületlátogatás

Ismerje meg a Zeneakadémia egyedülálló szecessziós épületét! A 2013-ban újranyitott, zenetörténeti jelentőségű koncertteremben minden díszítést és részletet az 1907-es eredeti állapotnak megfelelően állítottak helyre. A túra résztvevői megcsodálhatják a régi fényében pompázó Nagytermet, és rácsodálkozhatnak a Kisterem, mai nevén Solti György Terem eleganciájára, valamint megtekinthetik a magyar szecesszió egyik legjelentősebb képzőművészeti alkotását, A művészet forrása című freskót az emeleti előcsarnokban. Szakavatott idegenvezetőink az épület rejtelmeibe is betekintést engednek, és a vendégek megtudhatják, hol lakik a zene szelleme. Az épületlátogatás végén egy kisebb koncert meghallgatására is lehetőség nyílik, egy zeneakadémista hallgatónk előadásában.
Tájékoztatjuk Tisztelt Közönségünket, hogy a Zeneakadémia Nagytermének orgonája megújul, a felújítással járó építési munkálatok miatt 2018. június 11-től szeptember 13-ig nem indulnak épületlátogató túrák. Köszönjük megértésüket!

 

Magyar nyelvű túrák egyéni látogatóknak minden pénteken és vasárnap

Egyéni látogatóink számára minden pénteken és vasárnap 13.30-as kezdéssel indítunk magyar nyelvű, kb. 50 perces vezetést. Előzetes regisztráció nem szükséges, az épületlátogatásra, valamint a külön megvásárolható kis koncertre szóló jegyek a túrák indulása előtt válthatók a Zeneakadémia Liszt Ferenc téri jegypénztárában.
 

Angol nyelvű túrák egyéni látogatóknak naponta

Angol nyelven minden nap 13.30-as kezdéssel biztosítunk látogatási lehetőséget. A túra keretében 50 perces angol nyelvű vezetéssel várjuk az érdeklődőket. Előzetes regisztráció nem szükséges, az épületlátogatásra, valamint a külön megvásárolható kis koncertre szóló jegyek a túrák indulása előtt válthatók a Zeneakadémia Liszt Ferenc téri jegypénztárában.

 

További információkért kérjük, érdeklődjenek a turizmus[kukac]zeneakademia.hu e-mail címen.

 

Csoportos látogatások

Szervezett csoportok előzetes bejelentkezés alapján látogathatják az épületet. A túrák megrendelhetők angol, német, francia, spanyol, olasz, orosz, finn, cseh, szlovák, román, japán nyelven. A csoportok létszáma legalább 12 fő, legfeljebb 35 fő lehet.

Bejelentkezés, időpont-egyeztetés, további információ és együttműködések utazási irodákkal:
turizmus[kukac]zeneakademia.hu

 

Jegyárak:

 

Teljes árú jegy

Magyar nyelvű vezetés

1 500 Ft

Idegen nyelvű vezetés

2 900 Ft

Kis koncert - választható

600 Ft

50 % kedvezményre jogosultak az érvényes diákigazolvánnyal rendelkező diákok, a nyugdíjasok és a 65 év felettiek (a megfelelő igazolvány felmutatásával), illetve a fogyatékkal élők és kísérőik.

A fenti árak 27 % áfát t, valamint az idegenvezetés díját tartalmazzák.

 

További kedvezmények

CITY TOUR Hop on Hop off kuponnal: 20% kedvezmény

Belföldi Budapest Kártya felmutatásával az épület 50%-os kedvezménnyel látogatható. Igény esetén a kis koncert külön fizetendő, utóbbi ára 600 Ft.

Külföldi Budapest Card felmutatásával az épületlátogatás, valamint a kiskoncert is 50%-os kedvezménnyel vehető igénybe.

A jegypénztárban elfogadott kártyák, utalványok – így többek között a Budapest Card – az épületlátogatásra is beválthatók.