A zene Magyarország mindennapi életének mindig is jelentős része volt és az is maradt.

Solti György

Anna Jastrzębska-Quinn zongora mesterkurzust tart a Zeneakadémián

2018. április 12.

A varsói Fryderyk Chopin Zeneművészeti Egyetem Zongora Tanszékének vezetője április 26-án és 27-én látogat el egyetemünkre.

Időpont és helyszín:

2018. április 26. (csütörtök), 14.00-18.00, Régi Zeneakadémia, Kamaraterem

2017. április 27. (péntek), 10.00-13.30, 14.30-18.00, Zeneakadémia Főépület, I. Előadóterem

 

A kurzus nyelve:

angol

 

Jelentkezés és részvétel:

Aktív résztvevőként a Zeneakadémia zongora szakos növendékei jelentkezhetnek, szabadon választott darabbal. 

A kurzus külsősök számára is nyitott, de regisztrációhoz kötött.

Jelentkezni – aktív résztvevőként a játszani kívánt darab megjelölésével – Gál Imola tanszéki ügyintézőnél lehet a gal.imola[kukac]zeneakademia.hu e-mail címen.

Jelentkezési határidő: 2018. április 23. (hétfő)

 

Professzor Anna Jastrzębska-Quinn 1979 óta oktatója a varsói Fryderyk Chopin Akadémiának, melynek Zongora, Csembaló és Orgona Tanszékét 2012 óta vezeti. Hallgatói graduális és posztgraduális képzés keretében is tanulnak nála, többek között Lengyelországból, Spanyolországból, Dél-Koreából, Norvégiából, Görögországból, Japánból, Oroszországból és Kínából. Rendszeresen tart mesterkurzusokat és kérik fel nemzetközi versenyeken a zsűri tagjának. Művészetét a fesztiválok közönsége világszerte ünnepli és a legrangosabb karmesterekkel dolgozott már együtt.

Művészi karrierjének kiemelkedő pillanata volt, amikor 1974-ben még diákként együtt játszhatott a varsói Nemzeti Filharmonikusokkal Karol Teutsch vezénlyete alatt. Előadói karrierje – melyben Chopin művei kiemelt helyet foglalnak el – azóta töretlenül ível felfelé: szólóestek sora áll mögötte, a legkiválóbb zenekarokkal dolgozik együtt és olyan neves művészekkel játszik kamaraegyüttesben, mint Kaja Danczowska (hegedű), Raphael Hillier (hegedű), Shauna Rolston (cselló), David Stewart (hegedű).

Címkék