Fokozatosan emelni kell a zeneművészet megértésének, kultiválásának és gyakorlatának színvonalát. Ez a feladat főképp az új Akadémiára hárul.

Liszt Augusz Antalhoz

Gonda Katalin és Tran Viet Bao sikere nemzetközi zongoraversenyeken

2016. november 24.

Egyetemünk két zongora szakos hallgatója is jeleskedett az elmúlt hetekben Európában és a tengeren túl.

Tran Viet Bao, MA I. éves hallgató (főtárgy tanárai: Jandó Jenő és Némethy Attila) a Roma International Piano Competition elnevezésű versenyen harmadik helyezést ért el a 25 év alattiak kategóriájában, 40 versenyző közül. A zsűri tagjai voltak: Marcella Crudeli, Vittorino Costa, Marco Sollini, Giovanna Savarese Olaszországból, Susan Bettaney Nagy-Britanniából, Antonio Soria Spanyolországból és Johanna Trzeciak Lengyelországból.

Gonda Katalin, BA III. éves növendék (főtárgy tanára: Némethy Attila) a november 19-20. között megrendezésre került a Los Angeles International Liszt Competition IV. kategóriájának első helyezettje lett (műsora Liszt Ferenc műsor: f-moll Transzcendens etűdje és a Waldesrauschen volt), valamint emellett a VI. Kategória (hosszabb Liszt művek) második díját (Liszt Vallée d'Obermann c. művével), különdíjat a legjobban előadott koncertetűdért, valamint az American Liszt Society különdíját nyerte el, a verseny legeredményesebb verenyzőjeként.

 

A díjazottaknak szívből gratulálunk!

Címkék