Művészi szempontból álljon szemünk előtt, hogy a teljes technikai készség csak eszköz arra, hogy a lélek megszólalhasson...

Dohnányi Ernő főigazgatói székfoglalója

Liszt-kukacok akadémiája 2018 ősz

 

Isteni zenék

Ők a földön ülve furcsa tárgyakat ütögetnek, ezek vidám dalokat énekelnek tapsikolva, azok meg különös többszólamúságban zengik a vallásos szövegeket. Hát senki se tudja, hogyan kell viselkedni egy templomban? Dehogynem! Csak épp ahány nyelv, ahány isten, annyi zenei stílus és szokás. Ebbe a sokszínű hagyományerdőbe merészkednek be, akik részt vesznek a Liszt-kukacok Akadémiájának legújabb sorozatán – idegenvezetés, viharlámpa és elemózsia biztosítva. Az Isteni zenék négy eseményén a legkülönbözőbb vidékek szertartásaiba pillantunk be, s miután rácsodálkoztunk, micsoda zenéket rejtenek e kultúrák, meghallgatjuk, mi történik, mikor egy klasszikus zeneszerző fejében kigyullad egy lámpa e találkozás hatására. A matinék végére az is kiderül, hogyan függenek össze a címekben található szavak.

 

Bérletár június 1-től az első előadásig: 4 500 Ft

 

A bérletek megvásárolhatók személyesen a Zeneakadémia Koncertközpont jegyirodájában, illetve elektronikusan az alábbi gombra kattintva.

 

További információk Facebook oldalunkon találhatók.

 

2018. december