A képzés az Akadémián igen nehéz, időnként igen kemény volt: aki végigcsinálta, igazi zenészként került ki onnan.

Solti György

Itt és most 2018 ősz

Az Itt és most bérlet idén is a 20-21. század legkülönlegesebb darabjain keresztül mutatja meg a korszak sokszínűségét, Mahlertől egészen Szofija Gubajdulináig.

Rajk Judit tavaly a Budapesti Vonósokkal tartott nagysikerű Kodály-Respighi estet, idén a Berlini Filharmonikusok kamaraszólistáival tárja fel művek, szerzők, korok és műfajok páratlanul gazdag szövedékét.

A Silesian Vonósnégyes az utóbbi évtizedekben a lengyel kortárs zenei élet kiemelkedő formációjává vált. A nevükhöz köthető ősbemutatók száma – legyen szó vonósnégyesről vagy speciális összeállítású kamarakompozíciókról – meghaladja a százat.

Az együttes számára ugyanis nem létezik a régi és az új, a klasszikus és a kísérleti közötti határ, minden egyes darabot a felfedezés, a kíváncsiság, az újrateremtés gesztusával közelít meg. A koncerten partnerük az egyik legnevesebb fuvolaművész, Bálint János lesz.

A vonósnégyeshez hasonlóan Rohmann Ditta is széles repertoárjáról ismert, szóló- és kamarazenészként egyaránt koncertezik itthon és külföldön. Decemberi hangversenyén Joseph-Marie-Clément Dall’Abaco flamand zeneszerző capricciói mellett a 20. század magyar szólócsellóirodalma alkotja műsorát.

 

Bérletár június 1-től az első előadásig: 4 500 Ft

 

A bérletek megvásárolhatók személyesen a Zeneakadémia Koncertközpont jegyirodájában, illetve elektronikusan az alábbi gombra kattintva.

 

 

 

 

2018. szeptember

2018. október

2018. december