Mózes, Luther, Esterházy

2017. december 08.

A Reformáció Emlékbizottság egy „Bach-kantátát” rendelt Jeney Zoltántól a Reformáció 500. évfordulója alkalmából. Az új mű az Emlékév záróhangversenyén, 2017. december 19-én hangzik el a Zeneakadémia Nagytermében. Jeney Zoltán a készülő kompozícióról nyilatkozott a Zeneakadémia Koncertmagazinjának.

Generációkon átívelő tisztelgés Dohnányi Ernő előtt: a legendás Frankl Péter és a Kelemen Kvartett közös koncertje

2017. december 05.

A 20. századi magyar zene egyik meghatározó személyisége műveit játssza Frankl Péter világhírű zongoraművész és a Kelemen Kvartett december 13-án, a Zeneakadémia Nagytermében.

Épületlátogatás rendje a karácsonyi időszakban

2017. december 04.

Elmarad Ferenci István diplomakoncertje

2017. december 01.

A zene polihisztora

2017. november 30.

Molnár Szabolcs Szőllősy András portréja.

Elmarad Ferenci István diplomakoncertje

2017. november 29.

Műsor és szereplőváltozás Rost Andrea és Vigh Andrea ma esti hangversenyén!

2017. november 21.

„A kíváncsiság fiatalon tart!

2017. november 15.

Hegedűművész és karmester – olykor a kettő egyszerre –, brácsázik és kamarazenél, tanít és jótékonykodik. A litván származású, gyermekkora óta Bécsben élő Julian Rachlin azon ritka zenészegyéniségek közé tartozik, akinek sokoldalúsága és energiája fölött nehéz napirendre térni. Korunk egyik...

Ukrán versenyző nyerte a Budapesti Nemzetközi Gitárversenyt

2017. november 14.

Marko Topcsij ukrán gitárművész lett a vasárnap véget ért Budapesti Nemzetközi Gitárverseny győztese. A zsűri elnöke Eötvös József tanszékvezető, a verseny művészeti vezetője volt.

A Zeneakadémia bérletei 2018-ban – Zene karnyújtásnyira

2017. november 13.

Különleges, bevezető kedvezménnyel váltható meg a Zeneakadémia hét új bérlete 2018. január 1-ig.

Varázslatos mesemondók

2017. november 10.

Az Elsők és utolsók, valamint a Fordulópont után egy újabb találó cím, a szintén az irodalomból kölcsönzött Varázshegy díszeleg a kamara.hu programjainak fejlécében. A Thomas Mann-regény számos ponton párhuzamba állítható a Zeneakadémia hagyományos őszi kamarazenei fesztiváljával, de a művészeti...

„Töretlen, megalkuvásmentes életmű”

2017. november 09.

A Zeneakadémia legendás igazgatója, Mihalovich Ödön művei hangzanak el a zeneszerző-zongorista-zenepedagógus tiszteletére szervezett koncerten november 18-án. Marton Éva Kossuth-díjas emerita professzor asszonyt, az est művészeti vezetőjét kérdeztük a rendezvény alkalmából.

Folkish meg nem is

2017. november 08.

A népzene vegytiszta állapotban nehezen lelhető fel. Mint egy instabil vegyület, minduntalan reakcióba lép valamivel az éppen aktuális közegében. Azonban nemcsak maga a népzene tünékeny és változó, hanem az azt értelmezni és definiálni kívánó tudományterületek is folyamatosan átalakuláson mennek...

Echo Klassik díjat vett át Boldoczki Gábor

2017. október 31.

Szóló hangszeres kategóriában az Oriental Trumpet Concertos című lemezéért kapta a rangos elismerést a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Fúvós Tanszékének tanára.