Közreműködő- és műsorváltozás a Concerto Budapest koncertjein

2016. november 01.

Tájékoztatjuk tisztelt közönségünket, hogy Gennady Rohdestvensky váratlan egészségi állapota miatt 2016. november 1-én és 2-án, a Zeneakadémia Nagytermében tartandó koncerteket lemondta. A váratlan betegség miatt a szólista személye, és a műsor is változik.

Új időpontban Lajkó István koncertje

2016. október 28.

Tájékoztatjuk tisztelt közönségünket, hogy Lajkó István 2016. október 29. 11.00 órai kezdettel meghirdetett zongorahangversenye technikai okokból későbbi időpontban, 2016. november 19-én 17.00 órai kezdettel kerül megrendezésre.

A II. Nemzetközi Marton Éva Énekverseny televíziós megjelenései

2016. október 21.

Október 26-án szerdán egymást követően tűzi műsorra a megmérettetés döntőjének felvételét és a versenyről forgatott filmet az MTVA M5-ös csatornája.

Ingyenes koncert és épületlátogató túrák az uniós fejlesztések nyílt napja alkalmából

2016. október 21.

Koncerttel és vezetett épületlátogató túrákkal várja az érdeklődőket a Zeneakadémián az Uniós Fejlesztések Nyílt Napja regionális rendezvénysorozat október 29-én.

A Zeneakadémia nyitvatartása az őszi ünnepek alatt

2016. október 21.

Tájékoztatjuk tisztelt közönségünket, hogy a Zeneakadémia Liszt Ferenc téri főépülete október 23-án és november 1-jén is nyitva tart.

A szabadság öröme

2016. október 20.

A Zeneakadémia történetében második alkalommal megrendezett kamara.hu fesztiválon (november 17–20.) a klasszikus kamarazenei koncertek és gyerekkoncert mellett már hagyományos, hogy a magyar irodalmi élet kiemelkedő alakjaival beszélget a két művészeti vezető, Várjon Dénes és Simon Izabella. Idén...

Jevgenyij Koroljov lép fel a Keller Kvartett koncertjén

2016. október 19.

Az október 26-i est műsora és közreműködői is változtak.

Kecskeméten is elindult a Kodály Intézet mintaiskola-programja

2016. október 14.

Együttműködési megállapodást kötött október 13-án a Zeneakadémia Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézete és a Kecskeméti Református Általános Iskola: 2016 őszétől Kodály szülővárosában is elindult a világhíres ének-zene oktatási módszerre épülő, de XXI. századi eszközöket alkalmazó mintatagozat.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS időszaki rezidens státusz betöltésére

2016. október 13.

Vonósnégyes és kamarakórus kategóriában hirdet a Zeneakadémia a 2017/18 évadra rezidensi pályázatot, melyre állandó tagsággal rendelkező, folyamatosan működő magyar együttesek jelentkezhetnek 2016. november 2-ig.

A kontratenor

2016. október 13.

Napjainkban bővelkedünk a jobbnál jobb kontratenorokban, Michael Chance azonban az angol nyelvű barokk vokális repertoár egyedülálló művelője. Október 21-én Maggie Cole oldalán Dowland, Byrd és Schubert dalaival lép a Solti Terem színpadára.

Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál másodszorra a Zeneakadémián

2016. október 12.

Astor Piazzolla, a tangókirály művészetét állítja koncertjei és mesterkurzusai középpontjába a 2016. november 4-6. között megrendezendő fesztivál.

Forradalmár baseballsapkában

2016. október 11.

Steve Reich nagysága számunkra adottság. A hatvanas-hetvenes években tökéletes megoldást talált egy nyomasztó kihívásra: hogy a kísérletezés hosszú időszaka után miként hozhatjuk vissza a művészi zenébe a szilárd harmónia és az állandó lüktetés eredendő gyönyörét. Megoldása merészen modern volt,...

A zenetörténetírás kritikájától a zenekritikaírás művészetéig

2016. október 10.

A Magyar Zenetudományi és Zenekritikai Társaság október 14-15-én tudományos konferenciát rendez a 70 éves Tallián Tibor tiszteletére

Bartók Konzi a Zeneakadémián

2016. október 07.

A 2016–2017-es koncertévadban három koncertet adnak a Bartók Béla Zeneművészeti és Hangszerészképző Gyakorló Szakközépiskola együttesei a Zeneakadémián. A két intézmény közötti szoros kapcsolatról, megvalósult és megvalósulandó tervekről az intézmény igazgatója, Benkő Szabolcs nyilat kozott a...

Erasmus+ pályázati támogatás a zenepedagógiai gyakorlat kreatív megújítására

2016. október 04.

Nemzetközi stratégiai program keretében a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem vezetésével, budapesti, holland és skóciai partnerintézmények bevonásával kezdődhet nagyszabású szakmódszertani fejesztés a kodályi alapelvek mentén.