A mi Kobajasink

2014. március 24.

Kobajasi Kenicsiró a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tiszteletbeli tanáraként vezényli március 26-án a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekarát.

Barokk hegedűtől a jazz-improvizációig

2014. március 24.

Jeroen Berwaerts, Thomas Mastroianni, Simon Standage, valamint Binder Károly és Szakcsi Lakatos Béla is mesterkurzust tart a Zeneakadémián a következő hetekben.

Megújult a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem oktatási honlapja

2014. március 20.

Az lfze.hu címen elérhető, elsősorban az egyetemi oktatást kiszolgáló oldalt csaknem négy év után a Zeneakadémia 2013-ban bevezetett arculatában újragondolt modern honlap váltotta le.

Megújult a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem oktatási honlapja

2014. március 19.

Az lfze.hu címen elérhető, elsősorban az egyetemi oktatást kiszolgáló oldalt csaknem négy év után a Zeneakadémia 2013-ban bevezetett arculatában újragondolt modern honlap váltotta le.

Hontvári Gábor az idei Lantos Rezső karvezető verseny győztese

2014. március 17.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Karmester és Karvezető Tanszéke és a Lantos Rezső Alapítvány 2014. március 16-án rendezte meg a fiatal karnagyoknak meghirdetett versenyt.

Magas állami kitüntetések a Zeneakadémia tanárainak

2014. március 15.

Berkes Balázs, Somos János Csaba, Beischer-Matyó Tamás, Batta András, Kiss B. Attila, Kobzos Kiss Tamás, Orbán György és a Vujicsics Együttes tagjai is rangos állami díjakat vehettek át 2014. március 14-én.

Tekintsék meg Önök is a LEGO-Zeneakadémiát!

2014. március 14.

Március 16-ától egy hónapig a nagyközönség számára is látható lesz a Liszt Ferenc téri zenepalota egyedi óriásmakettje, mely a Zeneakadémia és a LEGO Hungary Zrt. együttműködésében 20 ezer játékkockából, 120 munkaóra alatt épült fel.

Két új zeneakadémiai vonatkozású könyv jelent meg

2014. március 10.

A Kodály Intézet gondozásában Alapfokú szolfézstanítás a gyakorlatban címmel hiánypótló módszertani szakkönyv, a L’Harmattan kiadónál pedig Ujfalussy József, a Zeneakadémia egykori rektora emlékére tanulmánykötetet jelent meg a közelmúltban.

Hallgatóink sikerei a XI. Országos Dohnányi Ernő Kamarazene Versenyen

2014. március 10.

Az Attitude Kvartett kiemelt nívódíjat és rektori különdíjat, négy további kamaraformáció pedig nívódíjat kapott a 2014. március 7-9. között Debrecenben megrendezett versenyen.

Liszt és a költészet

2014. március 10.

Előadással egybekötött kétnapos kurzust tart Liszt irodalmi alkotásokhoz kötődő műveiből 2014. április 8-9-én Dr. Thomas Mastroianni, az Amerikai Liszt Társaság elnöke.

Egyedül vagy

2014. március 07.

Március 18-án adja első zeneakadémiai szólóestjét a fiatal hegedűs generáció egyik legkiválóbb képviselője. Baráti Kristófot a felkészülés és a műsorválasztás kulisszatitkairól kérdezte Lorenz Péter a Zeneakadémia Koncertmagazinban.

A Zeneakadémia épületeinek nyitva tartása a március 15-ei hétvégén

2014. március 07.

A nemzeti ünnepen a gyakorlás és a jegyvásárlás is szünetel.

Régi Zenei Napok, Nemzetközi Bartók Szeminárium, Pablo Casals Nemzetközi Gordonkaverseny

2014. március 06.

Már lehet jelentkezni a Filharmónia Magyarország által szervezett nyári kurzusokra, illetve a 2014. őszén rendezendő csellóversenyre.

A beatbox és a klasszikusok - interjú Bella Mátéval

2014. március 05.

Bella Máté zeneszerző, a Zeneakadémia tanársegédje a Fool Moon vokálegyüttesnek írt számával az M1 Eurovíziós Dalfesztiválra válogató showműsorában aratott közönségsikert. A Fidelio.hu-nak adott interjújából azonban kiderül, csak első hallásra kalandozott el a komolyabb műfajoktól.

A Zeneakadémia adjunktusa Cambridge-ben

2014. március 03.

A Cambridge-i Egyetem, az Oxfordi Egyetem és a londoni King's College közös előadóművészeti kutatóközpontjának három hónapos kutatói ösztöndíját nyerte el Stachó László, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem adjunktusa.