Ingyenes koncert és épületlátogató túrák az uniós fejlesztések nyílt napja alkalmából

2016. október 21.

Koncerttel és vezetett épületlátogató túrákkal várja az érdeklődőket a Zeneakadémián az Uniós Fejlesztések Nyílt Napja regionális rendezvénysorozat október 29-én.

A Zeneakadémia nyitvatartása az őszi ünnepek alatt

2016. október 21.

Tájékoztatjuk tisztelt közönségünket, hogy a Zeneakadémia Liszt Ferenc téri főépülete október 23-án és november 1-jén is nyitva tart.

A szabadság öröme

2016. október 20.

A Zeneakadémia történetében második alkalommal megrendezett kamara.hu fesztiválon (november 17–20.) a klasszikus kamarazenei koncertek és gyerekkoncert mellett már hagyományos, hogy a magyar irodalmi élet kiemelkedő alakjaival beszélget a két művészeti vezető, Várjon Dénes és Simon Izabella. Idén...

Jevgenyij Koroljov lép fel a Keller Kvartett koncertjén

2016. október 19.

Az október 26-i est műsora és közreműködői is változtak.

Kecskeméten is elindult a Kodály Intézet mintaiskola-programja

2016. október 14.

Együttműködési megállapodást kötött október 13-án a Zeneakadémia Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézete és a Kecskeméti Református Általános Iskola: 2016 őszétől Kodály szülővárosában is elindult a világhíres ének-zene oktatási módszerre épülő, de XXI. századi eszközöket alkalmazó mintatagozat.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS időszaki rezidens státusz betöltésére

2016. október 13.

Vonósnégyes és kamarakórus kategóriában hirdet a Zeneakadémia a 2017/18 évadra rezidensi pályázatot, melyre állandó tagsággal rendelkező, folyamatosan működő magyar együttesek jelentkezhetnek 2016. november 2-ig.

A kontratenor

2016. október 13.

Napjainkban bővelkedünk a jobbnál jobb kontratenorokban, Michael Chance azonban az angol nyelvű barokk vokális repertoár egyedülálló művelője. Október 21-én Maggie Cole oldalán Dowland, Byrd és Schubert dalaival lép a Solti Terem színpadára.

Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál másodszorra a Zeneakadémián

2016. október 12.

Astor Piazzolla, a tangókirály művészetét állítja koncertjei és mesterkurzusai középpontjába a 2016. november 4-6. között megrendezendő fesztivál.

Forradalmár baseballsapkában

2016. október 11.

Steve Reich nagysága számunkra adottság. A hatvanas-hetvenes években tökéletes megoldást talált egy nyomasztó kihívásra: hogy a kísérletezés hosszú időszaka után miként hozhatjuk vissza a művészi zenébe a szilárd harmónia és az állandó lüktetés eredendő gyönyörét. Megoldása merészen modern volt,...

A zenetörténetírás kritikájától a zenekritikaírás művészetéig

2016. október 10.

A Magyar Zenetudományi és Zenekritikai Társaság október 14-15-én tudományos konferenciát rendez a 70 éves Tallián Tibor tiszteletére

Bartók Konzi a Zeneakadémián

2016. október 07.

A 2016–2017-es koncertévadban három koncertet adnak a Bartók Béla Zeneművészeti és Hangszerészképző Gyakorló Szakközépiskola együttesei a Zeneakadémián. A két intézmény közötti szoros kapcsolatról, megvalósult és megvalósulandó tervekről az intézmény igazgatója, Benkő Szabolcs nyilat kozott a...

Erasmus+ pályázati támogatás a zenepedagógiai gyakorlat kreatív megújítására

2016. október 04.

Nemzetközi stratégiai program keretében a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem vezetésével, budapesti, holland és skóciai partnerintézmények bevonásával kezdődhet nagyszabású szakmódszertani fejesztés a kodályi alapelvek mentén.

Kezdetét vette a 2016-os Liszt Születésnapi Fesztivál

2016. október 03.

A Zeneakadémia alapítójának október 22-i születésnapja, illetve a Liszt Ferenc Emlékmúzeum és Kutatóközpont fennállásának 30. évfordulója alkalmából október minden szombati napján ünnepi koncertekre kerül sor a Régi Zeneakadémia Kamaratermében.

II. Marton Énekverseny: Világklasszis győzelem

2016. szeptember 26.

A fehérorosz Alexander Roslavets diadalával ért véget a Zeneakadémia által rendezett II. Nemzetközi Marton Éva Énekverseny.

Bátorítástól az irányításig: Művész-menedzsment workshop a Zeneakadémián

2016. szeptember 26.

Az október 13-15. között rendezendő kurzus a zenei együttesek menedzselésének témakörét járja körül olyan vendégelőadók közreműködésével, mint Tobias Rempe, az Ensemble Resonanz igazgatója, és Tido Visser, a Holland Kamarakórus vezetője. Jelentkezni október 5-ig lehet.