Liszt Múzeumok találkozója

2016. szeptember 01.

A budapesti Liszt Ferenc Emlékmúzeum megnyitásának 30. évfordulója alkalmából találkozót rendez Európa Liszt Múzeumainak részvételével szeptember 10-én a Régi Zeneakadémia Kamaratermében.

Várjon Dénes lemezsikerei

2016. augusztus 23.

A Bartók-Pásztory díjas zongoraművész az elmúlt hónapokban két jelentős nemzetközi visszhangot kiváltó albumot is megjelentetett, és már javában készülnek Simon Izabellával a második kamara.hu fesztiválra.

Marton Éva a Magyar Szent István Rend kitüntetettjei között

2016. augusztus 20.

A Zeneakadémia professor emeritája Áder Jánostól vehette át a kitüntetést a nemzeti ünnepen.

Szeptember 5-én és 12-én nem indul épületlátogató túra

2016. augusztus 18.

Plácido Domingo beszéde a Zeneakadémián

2016. augusztus 08.

Az Europa Nostra elnöke 2016. augusztus 7-én mondott köszöntőt a Zeneakadémián az intézmény által elnyert Europa Nostra nagydíj és Európai Örökség cím leleplezésekor.

Exkluzív látogatást tett a Zeneakadémián Plácido Domingo és Navracsics Tibor

2016. augusztus 08.

A világhírű énekművész, aki az Europa Nostra elnöke, valamint az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportért felelős biztosa Fekete Gyula tudományos és nemzetközi rektorhelyettes jelenlétében leplezték le a Zeneakadémia által elnyert Europa Nostra-nagydíjat, és az...

Szegedy-Maszák Mihály professzor úrtól búcsúzunk

2016. július 26.

A neves irodalomtörténész hosszú évek óta meghatározó szerepet játszott a Zeneakadémia életében.

Új helyszínen Kocsis Zoltán előadása

2016. július 22.

Július 22-én a 17.15-kor kezdődő Bartók vonósnégyesei – Kocsis Zoltán előadása című programra az előzetesen meghirdetett Solti Terem helyett a Nagyteremben kerül sor.

„Nekem anyanyelvem Bartók zenéje”

2016. július 19.

„Fesztiválakadémia” címen mesterkurzusokkal egybekötött kamarazenei fesztivált indít a Zeneakadémián Kelemen Barnabás és Kokas Katalin. Kelemen Barnabás nemcsak erről mesélt a Koncertmagazinnak, hanem Bartók vonósnégyesiről is, amelyek a Kelemen Kvartett és a Jerusalem Quartet előadásában két...

Shakespeare 400 – Kurtág 90

2016. július 14.

A július 21. és 24. között a Zeneakadémia falai között megrendezett Fesztiválakadémia zárónapjának fókuszában két korszakos művészóriás, William Shakespeare és Kurtág György áll.

Új időpontban Meláth Andrea és Dráfi Kálmán dalestje

2016. július 11.

Az eredetileg 2016. május 25-re meghirdetett, igazi különlegességekből összeállított k koncert 2016. november 22-én kerül megrendezésre.

A Zeneakadémia nyári nyitvatartása

2016. július 11.

Tájékoztatjuk tisztelt közönségünket, hogy a Zeneakadémia Liszt Ferenc téri főépülete 2016. augusztus 1-től 21-ig zárva tart.

Nemzetközi Kurtág-Ligeti mesterkurzus a Zeneakadémián

2016. július 07.

A nagyközönség számára is nyilvános kurzust a Zeneakadémia két zongoraművész professzora, Csalog Gábor és Kemenes András tartja, vendégelőadóként Horváth Balázs zeneszerző is részt vesz a 2016. július 11-15. között megrendezendő ötnapos programon.

Különdíjat nyert a Zeneakadémia produkciója az Armel Operaversenyen

2016. július 05.

Július 2-án került sor a félév második operavizsgájára, amelyet egyben az Armel Operafesztivál egyik versenyprodukciójaként vitt színre a Zeneakadémia Meláth Andrea által vezetett Ének Tanszéke Almási-Tóth András rendezésével. A Magyarországon első alkalommal bemutatott Henze: Elegy for Young...

A Kodály Intézet az MTA szakmódszertani pályázatának nyertesei között

2016. június 27.

A Zeneakadémia Kodály Intézetének és az MTA Agyi Képalkotó munkacsoportjának oktatóiból és kutatóiból álló, dr. Nemes László Norbert vezette munkacsoport négy évre nyerte el a Magyar Tudományos Akadémia támogatását.