Liszt szerepe a zongorajátszásban ugyanaz, mint Euklideszé a geometriában.

Alan Walker
Roman Rabinovich zongoraestje

2019. november 6. 19.00-21.00

Solti terem

A fekete-fehér színei

Roman Rabinovich zongoraestje A Zeneakadémia saját szervezésű programja

Időpontváltozás

Zipoli: g-moll szvit
Debussy: Metszetek
Satie: Gnossienne No. 1
Roman Rabinovich: Capriccio: Clown on a Bicycle
Gershwin: Három prelűd

SZÜNET

Granados: Goyescas (részletek)
Stravinsky: Petruska

Roman Rabinovich (zongora)

Roman Rabinovich sokoldalú művészegyéniség. A New York-i Julliardon végzett zongorista számos fontos nemzetközi verseny díjazottja, akit sok közismert helyszínen láthatott már a közönség, például a lipcsei Gewandhaus színpadán vagy a washingtoni Kennedy Centerben. Mindössze 10 évesen debütált előadóművészként, Zubin Mehta pálcája alatt. Gyerekkora óta a vizuális művészetek aktív rajongója, jelenleg leginkább digitális műalkotásokat készít. Rabinovich zeneszerzőként is egyre ismertebb, általában minden fellépésén elhangzik egy saját darabja. A fekete-fehér színei nevű bérlet keretén belül megrendezett esten a zongoraművész Capriccio – Bohóc a biciklin című, 2016-ban bemutatott saját darabján túl számos kanonizált szerző műve csendül majd fel, valamint olyan zenetörténeti érdekességek is, mint a leghíresebb jezsuita zeneszerzőként ismertté vált Domenico Zipoli barokk szvitje.

Tájékoztatjuk tisztelt közönségünket, hogy Roman Rabinovich 2019. november 6-ra a Zeneakadémia Solti termébe meghirdetett zongoraestjének időpontja megváltozik. A koncertre 2020. január 30-án 19.00 órakor kerül sor a Zeneakadémia Solti termében, változatlan  műsorral.

A november 6-ra megváltott jegyek  érvényesek a január 30-i koncertre, vagy  2019. november 6-ig a vásárlás helyszínén visszaválthatók.

Az A fekete-fehér színei 2019 című bérlet a január 30-i koncertre érvényes.

 Szíves megértésüket köszönjük.

Rendező:

Zeneakadémia Koncertközpont

Jegyár:

2 500, 3 200 Ft