A legfontosabb osztály számomra – és a magyar zenészek százai számára – a kamarazenei osztály volt.

Solti György

Orgonaavató 2018/19

Száztizenegy éve, 1907. május 15-én szólalt meg először a Nagyterem koncertorgonája, aminek homlokzata az elmúlt évszázad során a magyar zenei élet valódi szimbólumává vált. A hangszert a karlsruhe-durlachi Voit & Söhne cég készítette 4 manuállal és 74 regiszterrel, és a ház ünnepélyes felavatásakor szólalt meg először. A fokozatosan elhasználódott, majd az 1960-as években átalakított és alkatrészenként széthordott hangszer kalandos és minden részletre kiterjedő rekonstrukció után éled újra.

A nagy múltú Voit & Söhne műhelyéből kikerült orgonák elsősorban a német romantikus repertoárban „érzik otthon magukat”, ennek a zenei korszaknak egyik legelismertebb művelője a Würzburgi Főiskola professzora, Christoph Bossert. A bérlet további három hangversenyén a Zeneakadémia tanárai mutatják meg a hangszer különböző arcait: Szabó Balázs az intézmény első orgonatanára, Antalffy-Zsiross Dezső előtt tiszteleg, Fassang László Boldoczki Gáborral különleges kamarazenei műsort állított össze, Pálúr János és az Ábrahám Consort zenekari estjén pedig barokk műveket hallhat a közönség.

 

Bérletárak június 1-től az első előadásig: 3 700, 5 900,

9 100, 12 500, 14 700 Ft

 

A bérletek megvásárolhatók személyesen a Zeneakadémia Koncertközpont jegyirodájában, illetve elektronikusan az alábbi gombra kattintva.

 

 

 

 

2018. november

2018. december

2018. február

2018. május