A technika a lélekből szülessen meg, ne a mechanikából.

Liszt Lina Ramannak

Összkiadás élőben 2018/19 - Mozart

Szabadi Vilmos Bartók–Pásztory-díjas és Liszt-díjas hegedűművész, valamint Farkas Gábor Liszt-díjas zongoraművész öt koncertbe foglalva adja elő Mozart 26 hegedűre és zongorára írt szonátáját és variációit.

A hegedű-zongora páros a rokokótól napjainkig az egyik legtöbbet foglalkoztatott formáció, Wolfgang Amadeus Mozart is harminchat művet írt erre az apparátusra. A műfajjal saját magához mérve is fiatalon került kapcsolatba: 1762 és 1764 között, hat-nyolc éves korában Párizsban keletkezett első négy szonátáját még apja jegyezte le. A Salzburgban született és Bécsben letelepedett komponista zongora-hegedű szonátáival egymaga képez hidat a korai klasszikus stílusban kedvelt, a hegedűt csak tetszés szerint elhagyható, színező effektusként alkalmazó szerkesztésmód és az érett bécsi klasszicizmus a két hangszert közel egyenjogúan kezelő felfogása között.

 

Jegyárak (minden koncertre): 2 500, 3 200 Ft

Egyazon sorozaton belül két koncertre szóló jegy egyidejű megvásárlása esetén 10%, három koncert esetén 15%, négy koncert esetén 20%, öt koncert esetén 25%, hat koncertre szóló jegy egyidejű megvásárlása esetén 30% kedvezményt biztosítunk.

Az Összkiadás élőben sorozatokra érvényes kedvezmény a Zeneakadémia Jegypénztárában érvényesíthető.

 

2018. október

2018. november

2018. december

2018. február

2018. március