Az Akadémián eltöltött idő alatt tanultam meg a fegyelem és a kemény munka alapjait, melynek aztán egész életemben hasznát vettem.

Solti György

Az egyetemi központi adminisztráció elhelyezése

Wesselényi utcai új oktatási épület

Az Egyetem központi adminisztrációja az épület földszintjén, 1. valamint 2. emeletén helyezkedik el. A földszintre a tanulmányi ügyekhez szorosan kötődő funkciók kerülnek, itt egy csoportban, azonos szinten alakíthatók ki a tanulmányi osztály, a tanszéki helyiségek, a nemzetközi tanulmányi iroda, valamint a doktoriskola helyiségei. Mivel e helyiségek ügyfélforgalma az adminisztrációs funkciók közül a legnagyobb, a földszinti elhelyezés a hatékonyabb és gyors ügyintézést segíti elő.
 
A magyarországi középületek hagyományaihoz igazodva az 1. emeletre kerülnek az igazgatás és a vezetőség irodái. E szinten lesz kialakítva két, összenyitható tárgyaló is. A stratégiai célok között előkelő helyen szereplő önálló kulturális arculat megteremtését és fenntartását a rendezvényszervezési és üzletfejlesztési osztályok kialakítása szolgálja. A 2. emeleten alakíthatók ki a gazdálkodási és műszaki osztály, valamint a stúdiótechnikai helyiségekhez kapcsolódóan az audiovizuális és színháztechnikai osztály irodái. Ezzel a megoldással a két műszaki üzemeltetést végző szervezeti egység kapcsolatrendszere erősödhet.