Az ízlés valaminek a tagadása. A zseni állít, mindig csak állít.

Liszt Ferenc

Az oktatás és az önálló hallgatói munka, hallgatói szolgáltatások terei

Wesselényi utcai új oktatási épület

Az oktatótermek a speciális akusztikai elvárások miatt zömében az új szerkezeti részeken helyezkednek el. A hangszeres oktatótermeken kívül kialakítanak két hagyományos, frontális egyetemi nagyelőadót, valamint több kisebb szemináriumi oktatótermet. Valamennyi elméleti terem korszerű IKT infrastruktúrával felszerelt.
 
A hallgatói szolgáltatások centrumában az önálló hallgatói munkát lehetővé tevő gyakorlótermek vannak, melyek az épület 3. emeltére kerülnek. A kialakítás lehetővé teszi, hogy a helyiségek az épület többi részétől függetlenül a nap 24 órájában a hallgatók rendelkezésére álljanak.
 
Az épület 2 emeletén a Hársfa utcai traktushoz igazodva a speciális igényű stúdiótechnikai funkciók helyezkednek el. Az akár 36 főt fogadni képes, speciális kurzusokhoz használható AV referencia oktatóterem is ide kerül. A Wesselényi és Hársfa utcai homlokzatok találkozásánál lehetőség nyílik egy ún. szerkesztőségi bázis kialakítására, mely az Egyetem archívuma és pillanatnyi aktivitása internetes publikálásának műhelye. Az itt kialakított miniatűr rádióstúdió lehetővé teszi az egyetemi események közvetítését, illetve a hallgatók szakmai gyakorlati munkájának elmélyítését.
 
A pinceszinten helyezik el a melegítőkonyhás éttermet, a büfét, valamint a hallgatói számítógép-termet. A hallgatók számára a pinceszinti és a földszinti aulákban hot spot internetes elérhetőséget biztosítanak.