Fokozatosan emelni kell a zeneművészet megértésének, kultiválásának és gyakorlatának színvonalát. Ez a feladat főképp az új Akadémiára hárul.

Liszt Augusz Antalhoz

A vokális zene mesterei 2018/19

Egy-egy neves külföldi vagy magyar kórus szerepel a bérlet koncertjein oratórikus művek és egy semi-opera előadójaként.

Az első hangversenyen Philippe Herreweghe belga karmester, a régizenei mozgalom egyik úttörője az általa irányított közel ötvenéves Collegium Vocale Gent énekkar és a 2010 óta szintén az irányításával zenélő Orchestre des Champs-Elysées előadásában mutatja meg Mozart legismertebb műveinek egy újabb arcát. A szólisták közül Baráth Emőkét már jól ismerheti a közönség, az idei Vois Nouvelles Verseny harmadik helyezettje, Eva Zaïcik fiatal mezzoszoprán énekesnő viszont most lép fel először a Zeneakadémián. Maximilian Schmitt német tenorénekes Európa legnagyobb koncerttermeiben lépett már fel, az osztrák Florian Boesch a dal műfajának egyik legnevesebb előadója, 2015-ös Die Schöne Müllerin lemezét Grammy-díjra is jelölték.

1982-ben Paul McCreesh hívta életre a Gabrieli Consort & Players formációit, melyek mára a historikus előadás világszerte ünnepelt specialistájává váltak. 2018-ban egész Európát körbejárják Purcell táncot, éneket, prózai megszólalásokat és látványos színpadi hatásokat elegyítő semi-operája, az Artúr király előadásával. Az 1691-ben bemutatott darab történetében a britanniai uralkodó szászok elleni harca elevenedik meg.

A pasticcio különböző szerzők műveiből – többnyire operáiból – összeállított potpourri-szerű műfaj, a barokkban nagy népszerűségnek örvendett. Vashegyi György és nemzetközileg is elismert együttesei, a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar Magyarországon először mutatják be azt a Bach, Graun és Telemann passióiból álló különlegességet, melyet a Berlini Állami Könyvtár őrzött meg az utókor számára.

 

Bérletárak június 1-től az első előadásig: 7 900, 10 500,

14 100, 18 100, 19 800 Ft

 

A bérletek megvásárolhatók személyesen a Zeneakadémia Koncertközpont jegyirodájában, illetve elektronikusan az alábbi gombra kattintva.

 

 

 

 

2018. október

2018. január

2018. április