Az Akadémián eltöltött idő alatt tanultam meg a fegyelem és a kemény munka alapjait, melynek aztán egész életemben hasznát vettem.

Solti György

Hangvadászok

Kíváncsi vagy, hogyan lehet zenét alkotni a különböző hangokból, zörejekből? Tarts velünk a Liszt-kukacok Akadémiájának két őszi online foglalkozásán, melynek során te is elsajátíthatod a hangszerkesztést!

Keress a saját környezetedből számodra izgalmas zörejeket, vedd fel őket és küldd el a lisztkukacokakademiaja [at] zeneakademia [dot] hu e-mail címre legkésőbb 2021. október 23-ig. A beküldésnek tartalmaznia kell a beküldő nevét és a felvett hang megnevezését.
Az első foglalkozásra a két programvezető, Erdélyi Gábor sound designer és Janca Ákos elektronikus zeneszerző kiválasztják a legérdekesebb hangokat, majd bemutatják, hogyan készítettek belőlük alapanyagokat a komponáláshoz. Eközben lehetőséged lesz az egyes lépéseket otthon is kipróbálni az Audacity program segítségével (a program ingyenesen letölthető a www.audacityteam.org oldalról).
A második alkalommal a foglalkozás vezetők megmutatják, hogy az alapanyagokból hogyan kezdhetünk el hangokat átalakítani, megváltoztatni és egy kompozíció részévé tenni. Csatlakozz egyedülálló zenei kísérletünkhöz és fedezd fel velünk, milyen sokféle zenei hang található a mindennapjainkban, a természetben és mi mindent lehet velük kezdeni. A program szakmai mentora Szigetvári Andrea, a Zeneakadémia elektroakusztikus zeneszerzés oktatója.

 

beküldendő hangfájlok Technikai részletei

 

Android

  1. Keresd meg a telefonod hangrögzítő alkalmazását („Eszközök” ikon → az alkalmazás neve: „Felvevő” vagy „Hangrögzítő”).
  2. Vedd fel a kívánt hangot/zörejt a hangrögzítővel (maximum 20 mp lehet).
  3. Mentésnél írd bele a rögzített hang/zörej nevét és a saját neved. (pl. Kiss_Boldizsár_söprés a teraszon, Jankó_Gabriella_csöpögő csap a fürdőszobában)
  4. Kattints hosszan a fájlra, majd a megosztás menüpontot választva küldd el a lisztkukacokakademiaja [at] zeneakademia [dot] hu emailcímre.

 

Iphone

  1. Keresd meg a telefonod hangrögzítő alkalmazását („Extras’ ikon → az alkalmazás neve: „Hangjegyzetek”).
  2. Vedd fel a kívánt hangot/zörejt a hangrögzítővel (maximum 20 mp lehet).
  3. Menj rá a felvételre, majd az „új felvétel” kiírásra és írd bele a rögzített hang/zörej nevét és a saját neved. (pl. Kiss_Boldizsár_söprés a teraszon, Jankó_Gabriella_csöpögő csap a fürdőszobában)
  4. Kattints rá a három pontra („…”), majd a „megosztás” menüpontot választva küldd el a hangfájlt a lisztkukacokakademiaja [at] zeneakademia [dot] hu emailcímre, 2021. október 23-ig.

2021. október

2021. november