Magyarország, ahol ma is alig élnek többen tízmilliónál, annyi muzsikust és oly sok kiváló zeneművet adott a világnak. Hálás vagyok, hogy ott születtem, és ott tanulhattam.

Solti György

Az én Zeneakadémiám

2020. június 3.

Emlékidézésre hívjuk a Zeneakadémia közönségét, határidő: 2020. június 30.

Ahogy mindenkinek, nekünk is nagyon hiányoznak az élő koncertek és a személyes kapcsolat a zenészekkel és közönségünkkel, ezért most az emlékek összegyűjtésére hívjuk Önöket.

Idézzék fel, milyen volt először belépni a Zeneakadémiára! Melyik volt a legkedvesebb koncertélményük nálunk? Kik azok a művészek, akik a legnagyobb hatással voltak Önökre? Milyen volt egy koncert hangulata régen? Ültek-e a diákok között a kakasülőn vagy álltak-e a földszinten a fal mellett? Hogyan mutatott akkor az épület? Milyen élményeket őriznek a művészekkel való találkozásokról? Esetleg fel is léptek a Zeneakadémia pódiumán?

Osszák meg velünk a Zeneakadémiával kapcsolatos kedves emlékeiket, történeteiket, fényképeiket, illetve fotókat a nagy becsben tartott relikviákról, jegyekről, műsorfüzetekről, plakátokról, dedikált lemezekről! Mondják el nekünk, hogy mit jelent az Önök számára a Zeneakadémia!

Nagy szeretettel várjuk történeteiket, dokumentumaikat, kérjük, 2020. június 30-ig küldjék el őket az azenzeneakademiam [at] zeneakademia [dot] hu email címre, vagy nyilvános bejegyzésként posztolják ki Facebook-oldalukra #azenzeneakademiam címkével ellátva.

A beérkezett anyagokból a későbbiekben válogatást készítünk honlapunkon és közösségi oldalainkon.