A zene Magyarország mindennapi életének mindig is jelentős része volt és az is maradt.

Solti György

Harmadszor is Red Dot díjas a Zeneakadémia

2017. augusztus 11.

Az idén ősszel első alkalommal megrendezendő Bartók Világverseny és Fesztivál beharangozó kisfilmjével nyerte a nemzetközi szféra legrangosabbjai közé tartozó díjat az intézmény, ezzel háromra bővült a magyar zeneszerző nevét viselő verseny kreatív elismeréseinek száma.

A kisfilmet jutalmazó 53. Chicagói Nemzetközi Filmfesztivál Silver Hugo díja, majd az arculatért kapott Ezüst Penge díj után másodjára nyert a tavaly ősszel bemutatott szpot a Communication Design 2017 kategóriában. A nemzetközi zsűri több mint 50 ország 8000 nevezése közül választotta ki a legjobbakat; a díjat a hagyományosan Berlinben tartott októberi gálán adják majd át.

 

 

A 45 másodperces filmetűd a Zeneakadémia A Zene határtalanul című, Bartókot középpontjába állító imázsfilmjével szinergiában készült. A film a Zeneakadémiától követ egy fiatal zenészt, aki épp Bartók eredeti Allegro Barbaro-felvételét hallgatja. A szpot idősíkokkal, a valós és az imaginárius határaival játszik, majd a perspektívát a végtelenig tágítva, Bartókkal szembesíti a főszereplőt, s a képernyőről egy pillanatra kitekint maga a zeneszerző is. A film alkotói: Szabó Stein Imre, Géczy Dávid, Dobóczy Balázs. A zenész szereplők a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatói.

Címkék