A technika a lélekből szülessen meg, ne a mechanikából.

Liszt Lina Ramannak

Különleges koncertfilmet mutat be Patricia Kopacsinszkaja és a Camerata Bern

2021. március 23.

A hegedűművész és az együttes költői hangulatú, igényes felvételt készített meghiúsult turnéjuk műsorából, amely március 27-én debütál egy online platformon.

Bár a járvány miatt nem valósulhatott meg a szólista és a zenekar hangversenysorozata, amely érintette volna a budapesti Zeneakadémiát is, a művésznő Polina Lescsenko zongorista kíséretében, más műsorral mégis fellép a Nagyteremben március 26-án. Az eseményt élőben közvetíti a Zeneakadémia online felületein, erről bővebben ide kattintva lehet tájékozódni.

 

 

Kopacsinszkaja és az együttes azonban lehetővé teszi a közönségnek, hogy élvezhesse a turné műsorát: egy különleges koncertfilmet forgattak a berni Reitschule területén. A zenei program Schubert A halál és a lányka című vonósnégyesének témája köré szerveződik, amely a középkortól kortárs művekig ível. Ugyancsak elhangzik majd a kvartett alapjául szolgáló dal, amelyet Matthias Claudius versére írt a komponista. A programban szerepelnek még bizánci zsoltárok a vonósnégyes egyes tételei között, két 16-17. századi szerző, August Nörmiger és Carlo Gesualdo egy-egy műve, valamint Kurtág Györgytől a Ligatura – Message to Frances-Marie (The Answered Unanswered Question) és a Kafka-töredékek Ruhelos című tétele.

A koncertfilm a Harrison Parott új, Virtual Circle elnevezésű digitális platformján tekinthető majd meg március 27-én és 31-én díj ellenében, bővebb információ és a jegyvásárlás ide kattintva érhető el.