Nem túlzok, amikor azt mondom: mindent, amit zenészként elértem, Weiner Leónak köszönhetek…. Számomra mindig Weiner volt és marad is „a zenész" kiemelkedő mintaképe.

Solti György

Itt és most 2019 tavasz

Kurtág György, Ligeti György, a bécsi iskola és egy fiatal magyar zeneszerzőcsoport műveire lett felfűzve az Itt és most bérlet következő évada. Az első hangverseny a 20. század második felének két legnagyobb magyar mestere előtt tiszteleg, egyben Kurtág Györgyöt köszönti 93. születésnapja alkalmából. A Studio 5 tagjai sok szállal kötődnek a Zeneakadémiához: mindannyian itt tanultak, és többen azóta az intézmény oktatói. Legfőbb céljuk az európai hagyományokból kiindulva hidat képezni tradíció és innováció között. Bársony Péter és Balog József műsora Ligeti szólódarabjai mellett ritkán hallható és új műveket vonultat fel. A modern zene kedvelőin túl a jazzrajongók is találhatnak kedvükre valót: az estét Erwin Schulhoff mindkét stílust ötvöző, könnyedebb hangvételű szonátája zárja. A Trio Catch korábban is ellátogatott már Budapestre, ezúttal a romantika utáni első kísérletező irányzat kamaraműveit szólaltatják meg.

 

Bérletárak 2019. január 3-tól az első előadásig: 6 100 Ft

 

A bérletek megvásárolhatók személyesen a Zeneakadémia Koncertközpont jegyirodájában, illetve elektronikusan az alábbi gombra kattintva.

 

 

2019. február

2019. március

2019. április

2019. május