Azok az én barátaim, akik az Ideált keresik meg; e téren, drága barátom, „felismerjük" és mindig fel fogjuk ismerni egymást.

Liszt Mihalovich Ödönnek
Yang Sung-Won és Enrico Pace hangversenye

2018. szeptember 19. 19.00-21.00

Solti terem

Yang Sung-Won és Enrico Pace hangversenye A Zeneakadémia saját szervezésű programja

Liszt: 1. elégia (cselló-zongora átirat)
Liszt: 1. (E-dúr) consolation (cselló-zongora változat)
Liszt: 4. (Desz-dúr) consolation (cselló-zongora változat)
Liszt: Elfelejtett románc (cselló-zongora változat)
Liszt: 6. (E-dúr) consolation
Liszt: Gyászgondola (cselló-zongora változat)
Liszt: 3. (E-dúr) consolation (cselló-zongora változat)
Liszt: Die Zelle in Nonnenwerth (cselló-zongora változat)
Liszt: Cantique d'Amour

SZÜNET

Chopin: g-moll cselló-zongora szonáta, op. 65
Chopin: C-dúr polonaise bevezetéssel, op. 3

Yang Sung-Won (cselló), Enrico Pace (zongora)

A dél-koreai csellista, Yang Sung-Won és az olasz zongorista, Enrico Pace elismert és sikeres zenészek, mind szóló, mind kamarazenei munkáik révén. 2014-ben Brahms és Schumann csellóra és zongorára írt összes művéből jelent meg közös albumuk. Budapesti hangversenyük alkalmával Liszt és Chopin darabjaiból összeállított repertoárral lépnek színpadra. Yang Sung-Won intelligens játéka révén a szakmai kritikusok és zenekedvelők körében is egyre nagyobb elismerésnek örvend. Olyan neves helyszínekre kapott meghívást, mint a Lincoln Center, Salle Pleyel, Théâtre des Champs-Élysées és a Royal Concertgebouw. Több albuma is megjelent, melyek kitűnő kritikákat kaptak, köztük Kodály csellóművei, Beethoven szonátái és variációi, Brahms és Schumann cselló-zongora darabjai, Bach hat csellószvitje és a Beethoven triói. Enrico Pace zongoraművész nemzetközi karrierjét az 1989-es Utrechti Nemzetközi Liszt Ferenc Zongoraversenyen elért győzelmének köszönheti. Ma az egyik legismertebb szóló- és kamarazenész. Olyan zenekarokkal lépett már színpadra, mint a Royal Concertgebouw, a Müncheni Filharmonikusok, a Bamberger Symphoniker és a BBC Filharmonikus Zenekar. Rendszeresen játszik együtt Leonidas Kavakos, Frank Peter Zimmermann és Liza Ferschtman hegedűművészekkel.

Rendező:

Koreai Kulturális Központ

Jegyár:

A koncertre a belépés díjtalan, azonban regisztrációhoz kötött. A regisztrálni augusztus 13-tól lehetséges a http://hungary.korean-culture.org webolda