A legkisebbeknek sincs megtiltva, hogy nagy dolgokról álmodjanak, sőt törekedjenek is nagy dolgokra – szerényen, képességeikhez mérten.

Liszt Augusz Antalnak
Sztán Attila harsona kamaraestje

2018. szeptember 30. 19.00-20.45

Solti terem

A tehetség kötelez

Sztán Attila harsona kamaraestje A Zeneakadémia saját szervezésű programja

Berio: Sequenza V
Berio: Sequenza X
M. Haydn: Versenymű kürtre és harsonára

SZÜNET

Zarándy Ákos: Trio Why-G
Enescu: Legenda
Ránki: Lúdapó meséi
Tűzkő Csaba: Balkán szonáta – 3. tétel

Sztán Attila (harsona)
Pálfalvi Tamás, Kirsch Bence (trombita), Wágner Csaba basszusharsona, Szőke Zoltán (natúrkürt), Jámbor Anna, Biczó Bernadett (hegedű), Baksai Réka (brácsa), Matuska Flóra (cselló), Fejes Krisztina (zongora)
In Medias Brass Quintet Kresz Richárd, Pálfalvi Tamás, (trombita), Benyus János (kürt), Sztán Attila (harsona), ifj. Bazsinka József (tuba)

Valóságos stíluskaleidoszkóp tárul azok elé, akik ellátogatnak a kiváló ifjú harsonaművész, Sztán Attila hangversenyére. A koncert első felében Luciano Berio experimentális sorozatából, a Szekvenciákból hallhatnak, láthatnak két darabot. Igen, láthatnak is, hiszen a hangszertechnikai virtuozitás mellett a színházi koreográfia is szerves részét képezi a műveknek. A modern hangzáshoz képest Michael Haydn magával ragadó kettősversenye nyújt kontrasztot. Zarándy Ákos új művének bemutatóját követően Enescu líraiságot és hangszertechnikai kihívásokat ötvöző Legendája hangzik el, amely pedig a zenei humornak adja át helyét: Ránki György frappáns zenei paródiáját, a Lúdapó meséit élvezheti a közönség. A hangverseny zárásaként Tűzkő Csaba jazz és balkáni népzene által inspirált szonátájából hallhatunk egy részletet. Sztán Attila mind szólistaként, mind kamaraegyütteseinek tagjaként egymás után hódítja meg a világ neves koncertpódiumait és a nemzetközi versenyek dobogóit. A muzsikus jelenleg a Concerto Budapest és a Budapesti Fesztiválzenekar művésze.

Rendező:

Zeneakadémia Koncertközpont

Jegyár:

1 900 Ft

Bérlet:

A tehetség kötelez 2018 ősz