A zene Magyarország mindennapi életének mindig is jelentős része volt és az is maradt.

Solti György
Kamarazene felsőfokon

2018. október 8. 19.30-22.10

Solti terem

A Zeneakadémia műhelyei

Kamarazene felsőfokon

A Kamarazene Tanszék műsora

J. S. Bach: 5. (D-dúr) brandenburgi verseny, BWV 1050
Tóth Kristóf, Ott Annamária (hegedű), Szabady Ildikó (fuvola), Csalog Gábor (zongora) Szűcs Boglárka (brácsa), Márkus Ágnes (gordonka), Bóni Andor (nagybőgő)
Bartók: 5. vonósnégyes, BB 110
Miranda Liu, Soós Máté (hegedű), Nagao Haruka (brácsa), Szabó Judit (gordonka)

SZÜNET

Stravinsky: A katona története – szvit
Falvay Attila (hegedű), Balázs Péter (klarinét), Fülei Balázs (zongora)
Brahms: 3. (c-moll) zongoranégyes, op. 60
Falvay Attila (hegedű), Nagao Haruka (brácsa), Tomasz Máté (gordonka), Gulyás Márta (zongora)
A Zeneakadémia Kamarazene Tanszékének elsődleges célkitűzése, hogy a muzsikusok korábban már megszerzett hangszeres technikáját alapul véve fejlessze tovább a zenei párbeszédkészséget, s így az intézmény műhelyéből világszínvonalú kamarazenészek kerülhessenek ki. A tanszéket középpontba állító hangverseny előadói között a hallgatókat és mestereiket egyaránt megtalálhatjuk. A koncert műsora korszakokon és műfajokon ível át, minden egyes területet emblematikus kompozíciók képviselnek. Johann Sebastian Bach 5. brandenburgi versenyének impozáns billentyűs szólamát Csalog Gábor, fuvolaszólamát a 2014-es szegedi Országos Kamarazene Verseny különdíjasa, Szabady Ildikó játssza. A 20. század kamarazenéjéből Bartók Béla 5. vonósnégyese mellett Igor Stravinsky A katona története című művéből összeállított szvit kínál ízelítőt, a romantika irodalmát pedig Johannes Brahms c-moll zongoranégyese reprezentálja. A művek előadásában közreműködnek többek között a tanszék volt és jelenlegi vezetői: Gulyás Márta, illetve Fülei Balázs.

Kedves Közönségünk!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2018. október 8-ára, a Zeneakadémia Nagytermébe meghirdetett koncert helyszíne megváltozik. A Kamarzene tanszék műsorára  2018. október 8-án 19.30 órakor a Zeneakadémia Solti Termében kerül sor. Azoknak, akik már megváltották a jegyüket, a helyszínen cserejegyet biztosítunk.

Üdvözlettel: Zeneakadémia közönségszervezés

Rendező:

Zeneakadémia Koncertközpont

Jegyár:

1 600 Ft