Fokozatosan emelni kell a zeneművészet megértésének, kultiválásának és gyakorlatának színvonalát. Ez a feladat főképp az új Akadémiára hárul.

Liszt Augusz Antalhoz
Babra

2019. február 16. 19.00-21.00

Solti terem

Akusztikus, autentikus

Babra A Zeneakadémia saját szervezésű programja

Déli szlávok népzenéje

Szerb, horvát, magyarországi szerb és horvát, valamint makedón népzenei feldolgozások

Babra: Koller Dániel (tamburák, ének), Pozsonyi Dávid (tamburák, tapan, ének), Babcsán Bence (tamburák, klarinét, furulya, szaxofon, ének), Réti Benedek (harmonika), Varga Veronika (tamburabőgő, ének)
Vendégek: Sasvári Borbála, Bolyki Sára (ének), Bencze Mátyás (hegedű)

A déli szláv népek és a Balkán ezerarcú zenei hagyományait újjáélesztő Babra 2014-ben alakult Budapesten, Kelet és Nyugat kelet-európai metszéspontján, a még élő tradicionális és az újító szellemű városi kultúrák olvasztótégelyében. Az öttagú zenekart a balkáni kultúra iránti rajongás és családi szálak fűzik a Duna mentén letelepedett déli szlávok zenéjéhez, melynek eredetiségét és lelkületét megőrizve hoznak létre a tradicionális dallamokból új zenei formákat, egyéni hangzásvilág és stílus kialakítására törekedve. Az együttes a koncertezés mellett a ma is élő Budapest környéki délszláv kulturális közösségekben is otthonra lelt, ahol zenéjével a ma is aktív táncházi élet résztvevője. A Babra egyéniségét a tamburák egysége, a klarinét és a harmonika összhangja határozza meg. Az együttes legfőbb küldetésének e zenei gazdagság energikus színpadra állítását és egyedi, értékteremtő interpretálását érzi.

Rendező:

Zeneakadémia Koncertközpont

Jegyár:

1 900, 2 500 Ft