Művészi szempontból álljon szemünk előtt, hogy a teljes technikai készség csak eszköz arra, hogy a lélek megszólalhasson...

Dohnányi Ernő főigazgatói székfoglalója
Karen Shahgaldyan hegedűművész előadása és minikoncertje

2019. február 25. 15.00-18.00

Előadóterem

Karen Shahgaldyan hegedűművész előadása és minikoncertje A Zeneakadémia saját szervezésű programja

Karen Shahgaldyan hegedűművész előadást és minikoncertet tart 2019. február 25-én, hétfőn 15 órától a Főépület Előadótermében.

Az előadás angol nyelven lesz megtartva.

 

Az előadás címe:

Málta – A klasszikus zenei előadások és a turizmus új központja

 

Az előadás témája:

A Máltán megrendezett nagy sikerű fesztiválok, hangversenyek, mesterkurzusok, illetve az ezekre való jelentkezési módok, lehetőségek bemutatása.

 

A programokon csak a Zeneakadémia oktatói és hallgatói vehetnek részt.

 

Karen Shahgaldyan a Moszkvai Állami Konzervatóriumban végzett Viktor Tretyakov osztályában, majd posztgraduális tanulmányait Maya Glezarova vezetésével folytatta. Részt vett többek között Yehudi Menuhin, Vlagyimir Szpivakov, Grigorij Zsiszlin és Evgeniia Chugaeva mesterkurzusain. 1998 és 2002 között tagja volt a híres Moszkvai Virtuózok kamarazenekarnak, melyet Vlagyimir Szpivakov vezetett. A 2003/2004-es és a 2004/2005-ös évadban az Oroszországi Kulturális Minisztérium által kölcsönadott Stradivari hangszerrel lépett fel szólistaként különböző zenekarokkal. Olyan koncerttermekben lépett fel szólistaként, mint a Weill hangversenyterem a New York-i Carnegie Hall-ban, a Royal Festival Hall Londonban vagy a Bolshoj Színház Moszkvában. Karen Shahgaldyan a spanyolországi Nemzetközi Pablo de Sarasate Verseny díjnyertese.

Rendező:

Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem

Jegyár:

A belépés díjtalan a terem befogadóképességének határáig.