Az a feladatunk, hogy valódi tehetségeket formáljunk, akikben megvan a mesterré váláshoz szükséges képesség, s ne foglalkozzunk a tehetségtelen középszerrel.

Liszt Giovanni Sgambatinak
Művészmesék – beszélgetős hangverseny a Ránki családdal

2019. március 31. 19.30-22.00

Nagyterem

Művészmesék – beszélgetős hangverseny a Ránki családdal A Zeneakadémia saját szervezésű programja

Jótékonysági koncert a Szent János Kórház Gasztroenterológiai Osztálya számára

Liszt: Dante-szimfónia (a szerző kétzongorás változata)
SZÜNET
Kodály: Hét zongoradarab, op. 11 – 4. Sírfelirat
Kodály: Meditáció Debussy egy motívuma fölött
Liszt: Transzcendens etűdök – 9. Ricordanza
J. S. Bach – Dukay Barnabás: a feltámadás dicsősége (Liebster Jesu, wir sind hier) – második strófa: hangszeres conductus

Klukon Edit, Ránki Dezső, Ránki Fülöp (zongora)
Beszélgetőpartner: Dr. Székely György

Klukon Edit és Ránki Dezső bő három évtizede lép fel együtt rendszeresen, a mintegy ötszáz koncerten eljátszották a zongoraduó-irodalom legjavát Bachtól, Mozarttól kezdve egészen napjaink zenéjéig, így Schubert, Liszt, Debussy, Ravel, Satie, Messiaen négykezes és kétzongorás műveinek legnagyobb részét – az itthoni koncertek mellett Amerikában, Japánban és Európa számos országában. Dukay Barnabás többórányi, nekik írt és ajánlott darabjait igen gyakran tűzik műsorra. Két fiuk közül az első – Soma – építész lett, a második, Fülöp szintén zongorista, és – bár most szerzett diplomát a Zeneakadémián – már évek óta koncertezik itthon és külföldön, Liszt zenéje pedig különösen közel áll a szívéhez. Közösen is fellépnek olykor-olykor, Bach hármasversenyeit és Dukay háromzongorás kompozícióit is játszották számos alkalommal, többek között Franciaországban és Japánban is. Jótékonysági koncertet igen gyakran adnak, a mostani alkalmat pedig különösen fontosnak érzik, hiszen mindannyiunk érdeke, hogy az orvosok, nővérek minden segítséget megkapjanak. A koncertet kötetlen beszélgetés követi.

Rendező:

Dr. Kunitzer István Alapítvány, Zeneakadémia Koncertközpont

Jegyár:

1 400, 2 100, 3 500, 4 900 Ft