A legkisebbeknek sincs megtiltva, hogy nagy dolgokról álmodjanak, sőt törekedjenek is nagy dolgokra – szerényen, képességeikhez mérten.

Liszt Augusz Antalnak
Rysanov, Tomter, Gallardo…

2019. július 21. 19.30-22.00

Solti terem

Fesztiválakadémia 2019

Rysanov, Tomter, Gallardo… A Zeneakadémia saját szervezésű programja

Balogh Máté: Új mű (a Fesztivál Akadémia megrendelésére)
Maxim Rysanov (brácsa), Kokas Dóra (cselló), José Gallardo (zongora)
Brahms: a-moll trió, op. 114
Maxim Rysanov (brácsa), Kokas Dóra (cselló), José Gallardo (zongora)

SZÜNET

Közös éneklés
Mozart: 2. (Esz-dúr) zongoranégyes, K. 493
Dmitry Smirnov (hegedű), Lars Anders Tomter (brácsa), Enrico Bronzi (cselló), Dejan Lazić (zongora)
Míg Mozart Esz-dúr zongoranégyese a kamararepertoár alapműve, Brahms triója zsenialitása ellenére is némileg feledésbe merült a nem sokkal később komponált h-moll klarinétötösmellett. A zeneszerző eredetileg klarinétra, csellóra és zongorára szánta a-moll trióját, de egyúttal felhatalmazta a mindenkori előadókat, hogy a fúvósszólamot brácsán szólaltassák meg. Erre az apparátusra készített bevezető művet Balogh Máté, a Fesztiválakadémia felkérésére. Az Artisjus- és Junior Prima-díjas zeneszerző így beszélt darabjáról: „TRIOverture című munkámat Brahms op. 114-es a-moll triója előtt kell előadni úgy, hogy semmiféle szünet ne legyen a két mű között. Darabom úgy épül fel, hogy annak konklúziója a Brahms-trió maga – más megfogalmazásban: munkám a Brahms-mű nyitánya. Szándékom és reményeim szerint a hallgatók mindezt egy nagyformájú darabegyüttesként értelmezik, amit Brahms-szal közösen írtam.”

Rendező:

Fesztiválakadémia Budapest

Jegyár:

4 000 Ft (diákoknak és nyugdíjasoknak 2 000 Ft) Kettő vagy három jegy megvásárlása esetén 25%, négy vagy több jegy esetén 50% kedvezmény.