Nem túlzok, amikor azt mondom: mindent, amit zenészként elértem, Weiner Leónak köszönhetek…. Számomra mindig Weiner volt és marad is „a zenész" kiemelkedő mintaképe.

Solti György
Kamaraest 2.

2019. augusztus 31. 19.30-22.00

Régi Zeneakadémia, Kamaraterem

Kamaraest 2. A Zeneakadémia saját szervezésű programja

New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál

Mozart: 21. (e-moll) hegedű-zongora szonáta, K. 304
Brahms: 2. (Esz-dúr) klarinét-zongora szonáta, op. 120/2
SZÜNET
Brahms: 1. (B-dúr) vonósszextett, op. 18

Miranda Liu (hegedű), Móré László (brácsa), Bartosz Koziak (cselló), Klenyán Csaba (klarinét), Érdi Tamás, Nagy Míra (zongora)
Central European String Quartet: Miranda Liu, Soós Máté (hegedű), Haruka Nagao (brácsa), Szabó Judit (cselló)

A kamarazenét és annak leghitelesebb bemutatását helyezi középpontba a Miranda Liu hegedűművésznő – Magyarország legfiatalabb koncertmestere – által alapított New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál, amelyet augusztus 30. és szeptember 3. között rendeznek meg Budapest három – a kamarazene szempontjából – emblematikus helyszínén, a Festetics és Benczúr Palotákban, valamint a Régi Zeneakadémia kamaratermében. A koncerteken fellép többek között a Central European String Quartet, Érdi Tamás zongoraművész, Klenyán Csaba klarinétművész, Bartosz Koziak gordonkaművész Lengyelországból és Georgy Tchaidze zongoraművész Oroszországból, debütál a Central European Strings kamarazenekar és bemutatkoznak a fellépők közül a fiatal művészgeneráció legsikeresebb kamarazenészei is. A hallgatók innovatív programokon keresztül ismerkedhetnek meg nemcsak a gazdag duó, trió és kvartett repertoárral, hanem szextett és szeptett mesterművekkel is. Mindezt elérhető árakon tehetik meg, mivel a fesztivál missziója a legmagasabb színvonalú komolyzenei koncertek minél szélesebb rétege számára elérhetővé tétele.

6.000,- Ft / 4 alkalmas fesztiválbérlet (4 esti koncert)

7.500,- Ft / 6 alkalmas fesztiválbérlet

Jegyek és bérletek kezelési költség nélkül a nmicmf.jegy.hu weboldalán, a Zeneakadémia jegypénztárában, és az Interticket jegyirodaiban válthatók, a fesztiválbérletből július 31-éig 10% elővételi kedvezménnyel.

Jegyár:

2 000 Ft