Engedtessék meg nekem, hogy a magyar nyelvben való sajnálatos tudatlanságom ellenére születésemtől a sírig szívemben és érzéseimben magyar maradjak, és ennek megfelelően odaadóan elő kívánjam mozdítani a magyar zenekultúra ügyét.

Liszt Augusz Antalnak
Snétberger, Stockhausen, Andersen

2019. október 13. 19.30-22.00

Nagyterem

Jazz itt!

Snétberger, Stockhausen, Andersen A Zeneakadémia saját szervezésű programja

Joyosa

Szereplőváltozás

Snétberger Ferenc (gitár), Markus Stockhausen (trombita), Arild Andersen (nagybőgő)

A zseniális magyar roma gitárművész, Snétberger Ferenc négy kiváló külföldi kollégájával 2004-ben jelentette meg Joyosa című elmélyült, érzelemgazdag albumát. Tizenöt évvel később a négy muzsikus közül hárman, Snétberger, a trombitás-szárnykürtös Markus Stockhausen (a klasszikus zeneszerző Karlheinz fia) és a bőgős Arild Andersen, ismét színpadra áll a Zeneakadémia Nagytermében. Snétberger és kollégái közös koncertje olyan zenei élményt kínál a nagyérdemű számára, amire igen ritkán van lehetőség hazánkban: az európai jazz három őstehetsége, kifinomult művésze egyesíti erejét, hogy elvarázsolja, elgondolkodtassa, ámulatból ámulatba ejtse a zeneszeretőket. Az egyes muzsikusok önálló koncertjei is hosszú időre szóló lelki-szellemi táplálékot nyújtanak, így közös koncertjük egyenesen kihagyhatatlan minden érző és gondolkodó ember számára.

Kedves Közönségünk!

Sajnálattal tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2019. október 13-i Snétberger, Stockhausen, Andersen, Vinaccia c. koncert ütőhangszeres közreműködője, Paolo Vinaccia 2019. július 5-én elhunyt. A művészek úgy döntöttek, nem hívnak más dobost Vinaccia helyére, trióban fognak játszani, és az estet Paolo Vinaccia emlékének ajánlják.

Rendező:

Zeneakadémia Koncertközpont

Jegyár:

3 900, 4 900, 5 900, 6 900 Ft