A technika a lélekből szülessen meg, ne a mechanikából.

Liszt Lina Ramannak
Nagy Péter zongoraestje

2019. december 15. 19.00-21.00

Solti terem

A fekete-fehér színei

Nagy Péter zongoraestje A Zeneakadémia saját szervezésű programja

Időpontváltozás

Mendelssohn: Dalok szöveg nélkül (részletek)

SZÜNET

Schumann: B-dúr humoreszk, op. 20
Schumann: Gesänge der Frühe, op. 133

Nagy Péter (zongora)

Nagy Péter nevére pontosan 40 éve figyelt fel a szakmai közélet, amikor a 19 éves ifjú művész megnyerte a Magyar Rádió zongoraversenyét. Egy év múlva Bordeaux-ban szintén legjobbként végzett a Fiatal Előadók Fesztiválján. Azóta rendszeres résztvevője a hazai és nemzetközi koncertéletnek, ahol olyan művészekkel lépett színpadra, mint Leonidas Kavakos, Kim Kashkashian vagy Ruggiero Ricci. Számos hanglemezfelvételt is készített, munkásságát Liszt Ferenc-díjjal ismerték el, 1987 óta a Zeneakadémia tanára. A fekete-fehér színei című bérlet keretében megrendezett koncertjén a 19. század zenei világa elevenedik meg. Mendelssohn ismert sorozatának líraiságát Schumann Hajnali énekeinek különleges hangzása egészíti ki. A két zongora-dalciklus közé jól illik a Schumann B-dúr humoreszkjének sokszínű játékossága.

Rendező:

Zeneakadémia Koncertközpont

Támogató:

Új időpontban rendezzük meg Nagy Péter zongoraestjét!

Sajnálattal tájékoztatjuk tisztelt közönségünket, hogy Nagy Péter betegsége miatt  2019. december 15-re a Zeneakadémia Solti termébe meghirdetett zongoraestjének időpontja megváltozik. A koncertet 2020. február 20-án 19.00 órakor rendezzük meg a Zeneakadémia Solti termében, változatlan műsorral.

A december 15-re megváltott jegyek érvényesek a február 20-i koncertre, vagy  2019. december 15-ig a vásárlás helyszínén visszaválthatók.

Az A fekete-fehér színei 2019 című bérlet a február 20-i koncertre érvényes.

Szíves megértésüket köszönjük.

 

Üdvözlettel:

Zeneakadémia Koncertközpont

Közönségkapcsolat

Jegyár:

2 500, 3 200 Ft