Magyarország, ahol ma is alig élnek többen tízmilliónál, annyi muzsikust és oly sok kiváló zeneművet adott a világnak. Hálás vagyok, hogy ott születtem, és ott tanulhattam.

Solti György
Várallyay Petra

2020. február 5. 19.00-21.00

Solti terem

Jazz itt!

Várallyay Petra A Zeneakadémia saját szervezésű programja

Várallyay Petra: Violin Caprice no. 7
Várallyay Petra: Stringception
Várallyay Petra: Violin Caprice no. 6
Várallyay Petra: Duo for Violin and Bass Guitar
Várallyay Petra: Duo for Voice and Violin
Szünet
Várallyay Petra: 1. Hegedűverseny

Várallyay Petra (hegedű)
Bolyki Sára (ének), Kiss Enikő, Vucurevic Elvira, Tóth Kristóf, Soós Máté, Szabó Tamás, Rábai Benedek (hegedű), Görbicz Fülöp, Soós Előd (brácsa), Zétényi Tamás, Kertész Endre (cselló), Dénes-Worowski Marcell (nagybőgő), Szabady Ildikó (fuvola, altfuvola), Tóth-Csamangó Blanka (klarinét, basszusklarinét), Berta Zalán (basszusgitár), Hencz Kornél, Szikora Balázs (ütőhangszerek)
Vezényel: Pejtsik Péter

A hétgyermekes zenészcsaládból származó, Orszáczky- és Junior Artisjus-díjas Várallyay Petra első nagy sikereit klasszikus hegedűsként érte el, később azonban érdeklődése egyre inkább az improvizatív fúziós zene és a komponálás irányába vitte. A hegedülés mellett kiválóan zongorázik, énekel, hangszerel és szöveget is ír. Már a zeneakadémista évek előtt megalapította saját jazztrióját, állandó zeneszerzője a Jazzation acappella formációnak, dolgozott Bobby McFerrinnel és Yo-Yo Mával, fellépett számos hazai és külföldi fesztiválon a műfajok széles spektrumát bejárva. Februári koncertjének műsorát az általa komponált kamarazenei darabok és hegedű caprice-ok mellett 1. hegedűversenyének ősbemutatója teszi különösen izgalmassá. A művet egy igazán színes, vonósokból, fafúvósokból, basszusgitárból és ütőhangszerekből álló kamarazenekar közreműködésével szerzői előadásban hallhatja a közönség.

Rendező:

Zeneakadémia Koncertközpont

Jegyár:

1 900, 2 900 Ft