Fokozatosan emelni kell a zeneművészet megértésének, kultiválásának és gyakorlatának színvonalát. Ez a feladat főképp az új Akadémiára hárul.

Liszt Augusz Antalhoz
Oláh Krisztián: Parallel Reflections

2020. október 25. 19.00-21.00

Solti terem

CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál

Oláh Krisztián: Parallel Reflections

Oláh Krisztián: Saját kompozíciók jazzkvartettre
Oláh Krisztián: Parallel Reflections – szvit (ősbemutató)

Oláh Krisztián Quartet: Oláh Krisztián (zongora), ifj. Oláh Kálmán (szaxofon), Orbán György (nagybőgő), Serei Dániel (dob)
Budapesti Vonósok (művészeti vezető: Botvay Károly)

A fiatal zongorista, Oláh Krisztián a hazai jazzélet egyik meghatározó egyénisége. Mindössze húszévesen lett a 2015-ös Montreux-i Jazzfesztivál 3. helyezettje, ezt követően egy kéthetes akadémiai program keretén belül olyan nevekkel koncertezett együtt, mint Al Jarreau, Kurt Rosenwinkel, Nils Petter Molvær vagy Joe Sanders. 2016-ban a Magyar Jazz Szövetség az év fiatal jazz-zenészének választotta, 2018 decemberében pedig – első magyar zenészként – meghívást kapott az amerikai Thelonious Monk Institute nemzetközi jazzversenyére, ahol a világ 14 legjobb jazz-zongoristája között mérette meg magát. Parallel Reflections című művében a vonószenekar és a jazzkvartett kapcsolatának kortárs átértelmezésére, új kontextusba helyezésére tesz kísérletet. A hat tételből álló szvitben éppúgy fellelhetők a barokk, a neoromantika és a kora 20. század klasszikus zenéjének elemei, mint a kortárs jazz harmónia- és ritmusvilága.

Rendező:

Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ

Jegyár:

2 900 Ft