Az a feladatunk, hogy valódi tehetségeket formáljunk, akikben megvan a mesterré váláshoz szükséges képesség, s ne foglalkozzunk a tehetségtelen középszerrel.

Liszt Giovanni Sgambatinak
Báll Dávid

2020. december 19. 19.00-21.00

Nagyterem

A fekete-fehér színei

Báll Dávid A Zeneakadémia saját szervezésű programja

Csak közvetítés – Zeneakadémia Online KoncertteremMűsorváltozás

Debussy: Prelűdök, 1. kötet – 1. Delphoi táncosnők, 2. Vitorlák, 8. A lenhajú lány, 10. Az elsüllyedt katedrális
Debussy: Prelűdök, 2. kötet

Báll Dávid (zongora)

Debussy Prelűdjeinek két kötete a zongorairodalom egyik legjelentősebb sorozata. Debussy életének utolsó évtizedében, 1910-ben és 1913-ban keletkeztek, a szerző munkásságának esszenciájaként. „Előszeretettel szólaltatják meg a hangversenytermekben a kötetek egy-egy közkedvelt darabját, azonban egyben ritkán adják elő őket. A prelűdök önmagukban is remekművek, de a második kötet számomra különlegesebb: egy még bölcsebb, magával és a világgal tökéletes szimbiózisban élő Debussyt mutat be, aki már nem pusztán a földi lét minden csínját-bínját ismeri, hanem a túlvilági lét transzcendens valójába is betekintést nyert.” – vallja Báll Dávid a francia mester sorozatáról.
 
 

Tájékoztatjuk Közönségünket, hogy Báll Dávid 2020. december 8-ra meghirdetett koncertjét új dátumon, 2020. december 19-én élőben közvetítjük a Nagyteremből.

Köszönjük megértésüket.

Rendező:

Zeneakadémia Koncertközpont

Támogató:

A koncert a Kormány 1290/ 2020. (VI. 5.) Korm. határozata alapján a kulturális intézmények által képviselt terület koronavírus világjárvány okozta gazdasági nehézségeinek enyhítése érdekében született támogatással valósul meg.

Stream jegyár:

1 500 Ft; Támogatói jegy: 4 000 Ft