Az ízlés valaminek a tagadása. A zseni állít, mindig csak állít.

Liszt Ferenc
Kamp Salamon és a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara

2020. december 19. 19.30-22.00

Nagyterem

A zenekar mesterei

Kamp Salamon és a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara A Zeneakadémia saját szervezésű programja

Karácsonyi hangverseny

Elmarad

J. S. Bach: h-moll mise, BWV 232

Szemere Zita (szoprán), Schöck Atala (alt), Erdős Róbert (tenor), Hámori Szabolcs (basszus) 
Új Liszt Ferenc Kamarakórus (karnagy: Nemes László Norbert)
A Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara
Vezényel: Kamp Salamon

A h-moll mise keletkezéstörténetét számos kérdés és legenda övezi. Vajon miért írt az evangélikus Bach katolikus misét, s hogyan illeszkedhetett volna a közel kétórás kompozíció a liturgia kereteibe? A misében Bach közel három évtizednyi munkásságának egyes darabjait fogalmazta újra, ezáltal művészete esszenciáját foglalta össze az utókor számára. Ezek a kérdésfelvetések mind elhalványodnak, amint megszólal a zene, és a belőle áradó hit a hallgatóság lelkét már az első pillanattól a hétköznapok realitása fölé emeli. Bach mesterműve avatott tolmácsolásban hangzik fel: az egyetem hallgatóiból alakult zenekart és az egyetem egykori hallgatóiból alakult Új Liszt Ferenc Kamarakórust a Zeneakadémia Doktori Iskolájának tanára, a Liszt- és Kossuth-díjas Kamp Salamon vezényli. Az énekes szólisták között a hazai és nemzetközi koncertélet elismert szereplői mellett a Zeneakadémia egyik hallgatója is színpadra lép.

Tájékoztatjuk Közönségünket, hogy a jelen járványügyi helyzetben nem tartjuk biztonságosnak nagy létszámú kórusok felléptetését a Zeneakadémián, ezért a koncertet egy későbbi időpontban rendezzük majd meg.

Az online vásárolt jegyeket automatikusan visszaváltjuk, a jegypénztárban vásárolt jegyek 2020. december 31-ig visszaválthatók. A bérlettulajdonosok számára a bérlethányaddal egyenértékű jegyutalványt adunk. 

Köszönjük megértésüket.

Rendező:

Zeneakadémia Koncertközpont

Jegyár:

2 500, 3 300, 4 100, 4 900 Ft