Az Akadémián eltöltött idő alatt tanultam meg a fegyelem és a kemény munka alapjait, melynek aztán egész életemben hasznát vettem.

Solti György
Esszenciák – a STUDIO  5 szerzői estje

2021. április 7. 19.30-22.00

Nagyterem

Itt és most

Esszenciák – a STUDIO 5 szerzői estje A Zeneakadémia saját szervezésű programja

Csak online

Virágh András Gábor: Árva vagyok
Szentpáli Roland: Delusion Fragments
Kutrik Bence: Sileo
Bella Máté: Aeolus
Solti Árpád: AI3I3A

Herczku Ágnes (ének)
Sonus Cordis Vonósnégyes: Krulik Eszter (hegedű), Lachegyi Róza (hegedű), Máté Győző (brácsa), Szabó Judit (cselló)

A STUDIO 5 (Bella Máté, Kutrik Bence, Solti Árpád, Szentpáli Roland és Virágh András Gábor) évről évre megrendezett, tematikus Solti termi koncertjeit mindig egy cél szervezi: az, hogy a nagyközönség és a kortárs zene között a lehető legtermészetesebb viszony jöjjön létre. E cél elérésének eszközéül most a magyar népzene legősibb formáját, a népdalt választották, amely népi és emberi érzelmeket, gondolatokat testesít meg és fejez ki. A legtöbbjük nemzedékről nemzedékre szállva, szájhagyomány által maradt ránk. Immár nyolcadik tematikus estjükön a STUDIO 5 alkotói azt szeretnék megmutatni, hogy a magyar népdalok esszenciái hogyan integrálhatóak a 21. századi modern zenébe. A koncerten öt ősbemutató hangzik majd el a Sonus Cordis Vonsónégyes előadásában, a művek között pedig felcsendülnek az ihletet adó népdalok Herczku Ágnes Fonogram- és eMeRTon-díjas népdalénekes tolmácsolásában.
Kedves Közönségünk! A március 21-re meghirdetett Esszenciák – a STUDIO 5 szerzői estje c. koncertünket új időpontban, 2021. április 7-én rendezzük meg. Élő közvetítés a Zeneakadémia Online Koncertterméből, FB oldalán és YouTube csatornáján.
Köszönjük megértésüket!

Rendező:

Zeneakadémia Koncertközpont

Támogató:

A koncert a Kormány 1290/ 2020. (VI. 5.) Korm. határozata alapján a kulturális intézmények által képviselt terület koronavírus világjárvány okozta gazdasági nehézségeinek enyhítése érdekében született támogatással valósul meg.