A technika a lélekből szülessen meg, ne a mechanikából.

Liszt Lina Ramannak
Kelemen Barnabás és barátai – FAB Ensemble

2022. január 12. 19.30-22.00

Nagyterem

Kelemen Barnabás és barátai – FAB Ensemble

Ferences jótékonysági est az autizmussal élőkért

Időpontváltozás

J. S. Bach: 3. (G-dúr) brandenburgi verseny, BWV 1048
Brahms: 3. (c-moll) zongoranégyes, op. 60

SZÜNET

Schubert: C-dúr vonósötös, D. 956

Kokas Katalin, Kelemen Barnabás, Marley Erickson, Braimah Kanneh-Mason (hegedű), Bársony Péter (brácsa), Bogányi Tibor, Fenyő László, Rohmann Ditta (cselló), Csalog Gábor (zongora), Dinyés Soma (csembaló)
Moderátor: Becze Szilvia

A Ferences Rend immár hagyományosan minden év elején jótékonysági koncertet rendez a Zeneakadémián az autizmussal élők megsegítésére. Idén a legismertebb magyar hegedűvirtuóz Kelemen Barnabás és Kokas Katalin, valamint barátaik, a FAB Ensemble állították össze a műsort: Bach, Brahms és Schubert művei csendülnek fel az est folyamán. A ferences rend alapítóját, Francesco di Bernardonét, a gazdag és fiatal firenzei kereskedőt a háborús élményei döbbentették rá arra, mennyivel többet jelent a szeretet a pénzzel vagy hatalommal elérhető javaknál. Megvilágosodása után a legkisebbek és a legelesettebbek szolgálatának szentelte életét. „Isten szegénykéje”, Assisi Szent Ferenc példamutatása, tanításai ma is meghatározzák a ferences rend mindennapjait, szellemiségét. Az autizmussal élők javára megrendezett est két védnöke dr. Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége és dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek lesz.

Kedves Közönségünk!

Az eredetileg január 12-re tervezett Ferences Jótékonysági Estet betegség miatt módosított időpontban, április 20-án fogjuk megtartani. A megváltott jegyek az új időpontra is érvényesek, a jegyeket itt lehet visszaváltani január 15-ig. A visszaváltással kapcsolatban további információkat a forras@ferencesek.hu címen fogadnak a szervezők.

Mindenkinek jó egészséget kívánunk!

Rendező:

Ferences Rendtartomány, Fesztivál Akadémia Budapest

Jegyár:

2 900, 4 100, 5 200, 6 500 Ft