Az a feladatunk, hogy valódi tehetségeket formáljunk, akikben megvan a mesterré váláshoz szükséges képesség, s ne foglalkozzunk a tehetségtelen középszerrel.

Liszt Giovanni Sgambatinak

Négyszer négyes plusz egy 2020 tavasz

A legjobb vonósnégyeseket felvonultató sorozatunkban ezúttal minden kvartett vendéget is hoz magával, így a koncerteken egyedülálló formációk jönnek létre. A 20. század egyik legnagyobb zenészéről, David Fjodorovics Ojsztrahról elnevezett vonósnégyes műsorát Mendelssohn utolsó kvartettje nyitja, majd honfitársuk, Csajkovszkij 1. vonósnégyese hangzik el. Dvořák 2. zongoraötösében Lajkó István zongoraművész, a Zeneakadémia oktatója működik közre. A három hazai zenészgeneráció tudását, tehetségét integráló Hungarian Quartet hangversenyén Bartók effektusokban gazdag 3. vonósnégyese után Brahms kései klarinétötöse szólal meg Klenyán Csaba közreműködésével. Az est második felében Schubert ma is megrázó lassú tételében saját A halál és a lányka című dalát variáló kvartettje szerepel. Fenyő László csellóművész visszatérő vendége az idei Négyszer négyes plusz egy sorozatnak: míg februárban a Hungarian Quartet tagjaként hallhatjuk, addig márciusban az 1945-ös alapítású Borodin Quartet vendégeként lép fel Schubert örökzöld C-dúr vonósötösében. Az orosz kamarazene-társulat a bécsi szerző a-moll vonósnégyestételét is eljátssza, a hangverseny első számaként pedig a névadó Borogyin 2. vonósnégyesét hallgathatja meg a közönség. A salzburgi Hagen Quartet igazi családi vállalkozás: a vonósnégyest négy testvér alapította 1981-ben, a második hegedű posztját 1987-től tölti be Rainer Schmidt. A kvartett főként a klasszikus mesterek műveinek magával ragadó interpretálása miatt vált ismertté, így különösen izgalmasnak ígérkezik, hogy ezúttal egy tőlük kevésbé megszokott, ízig-vérig romantikus programot hoznak a Zeneakadémia Nagytermébe Kirill Gerstein orosz-amerikai zongoraművész közreműködésével.

 

Bérletárak 2020. január 1-ig: 8 800, 11 900, 14 900, 17 900 Ft

Bérletárak 2020. január 2-től az első előadásig: 9 300,

12 500, 15 700, 18 900 ft

 

A bérletek megvásárolhatók személyesen a Zeneakadémia Koncertközpont jegyirodájában, illetve elektronikusan az alábbi gombra kattintva.

 

Nincsenek megjeleníthető események