Nem túlzok, amikor azt mondom: mindent, amit zenészként elértem, Weiner Leónak köszönhetek…. Számomra mindig Weiner volt és marad is „a zenész" kiemelkedő mintaképe.

Solti György

Orgona a központban 2020 ősz

Először ad orgonabérletünkben szólóestet a Zeneakadémia orgonáján Fassang László, aki Bach hommage-darabok és saját orgonaátiratai mellett Kurtág György és Ligeti György egy-egy művét is megszólaltatja. A két másik hangverseny művészei is a klasszikus és a modern repertoár ötvözésével mutatják be a hangszer rendkívül tág lehetőségeit. David Titterington a Royal Academy of Music és a University of London professzora, a St Albans Nemzetközi Orgonfesztivál művészeti vezetője. Műsorába elsősorban angol komponisták műveiből válogatott Elgartól napjainkig. A svéd Hans-Ola Ericsson hangszeres tanulmányai mellett zeneszerzés stúdiumot is folytatott, mestere volt többek közt Luigi Nono és Olivier Messiaen. Decemberi koncertjén a közönség alkotói munkásságából is ízelítőt hallhat.

Bérletárak 2020. május 31-ig: 4 400, 5 600, 7 000 ft

Bérletárak 2020. június 1-től az első előadásig: 4 600, 5 900, 7 400 Ft

A bérletek megvásárolhatók személyesen a Zeneakadémia Koncertközpont jegyirodájában, illetve elektronikusan az alábbi gombra kattintva.

 

2020. október

2020. november

2020. december