A két magyar nem csak játszotta a zenét, ők maguk voltak a zene – minden idegszálukban – egészen az ujjuk hegyéig.

Adelheid von Schorn Reményiről és Lisztről

Koncertlátogatási szabályok

Tekintettel a koronavírus-járvány újabb hullámára és a fertőzések számának emelkedésére, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem saját hatáskörben október 15-től elrendeli az orrot és a szájat eltakaró maszk viselését az egész épületben, az ott tartózkodás teljes időtartama alatt a közönség, a fellépők és saját munkatársai védelme érdekében. A kézfertőtlenítőket változatlanul megtalálják bejáratainknál, a termek gépi szellőztetését is intenzíven végezzük, és kérjük, lehetőség szerint ügyeljenek a biztonságos távolság megtartására.
Kérjük szíves együttműködésüket.

Az elmúlt hetekben a fellépők betegsége miatt számos koncertet kellett későbbre halasztanunk, ezért kérjük, hogy a koncert előtt néhány nappal és indulás előtt ellenőrizzék a Zeneakadémia honlapját és közösségi oldalait, amelyeken haladéktalanul hírt adunk az esetleges változásokról.

Azoknak, akik jegyüket online vásárolták, így rendelkezésünkre áll a vásárláskor megadott email címük, személyre szólóan tájékoztatjuk a változásról, de a jegypénztárban jegyet vásárlókat nem tudjuk minden esetben elérni.

Munkatársaink  a kozonsegkapcsolat [at] zeneakademia [dot] hu email címen, valamint hétfőtől csütörtökig, ünnepnapok kivételével 10.00-12.00 és 14.00-16-00 óra között a 06 30-339-58 17-es számon tudnak felvilágosítást adni. (Visszahívást sajnos nem tudunk vállalni.) A pénztár nyitvatartási idejében a 321-0690-os telefonszámon is kérhetnek tájékoztatást, de ezúton is felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a pénztárban dolgozó munkatárs nem mindig tudja felvenni a telefont, amikor vásárló tartózkodik a jegypénztárban. Kollégáink leterheltsége miatt kérjük, ha lehet, elsődlegesen honlapunkról tájékozódjanak.

Köszönjük megértésüket!
 
A Liszt Ferenc Emlékmúzeum és Kutatóközpont, valamint a Kodály Zoltán Emlékmúzeum és Archívum látogatására az alábbiak szerint van lehetőség:

  • A Liszt Múzeum újra látogatható hétfőtől péntekig 10 és 18 óra, illetve szombaton 9 és 17 óra között. Az eddigi 10 fő helyett többen is tartózkodhatnak a múzeumban. Koncertek és egyéb rendezvények megtartására 2021. augusztus 23.-ig nem kerül sor.

    A múzeumban tartózkodók számára az ott dolgozók kérik, és ajánlják a maszk használatát, valamint a 1,5 méteres egymás között távolság betartását, ha az észszerűen megoldható.

  • A Kodály Múzeum hétfőnként 11:00 és 16:30 között, valamint szerdánként és csütörtökönként 10:00-12:00, 14:00-16:30 óra közöttbejelentkezést követően látogatható, minimum két nappal a tervezett látogatást megelőzően. A létszámi korlátozást feloldottuk, így az eddigi 5 fő helyett többen is tartózkodhatnak a múzeumban. Koncertek és egyéb rendezvények megtartására 2021. augusztus 23.-ig nem kerül sor.

    A múzeumban tartózkodók számára az ott dolgozók kérik, és ajánlják a maszk használatát, valamint a 1,5 méteres egymás közötti távolság betartását, ha az ésszerűen megoldható.