A két magyar nem csak játszotta a zenét, ők maguk voltak a zene – minden idegszálukban – egészen az ujjuk hegyéig.

Adelheid von Schorn Reményiről és Lisztről

Koncertlátogatási szabályok

A Zeneakadémia 2021. július 1-én nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt. Rendezvényeink védettségi igazolvány nélkül is látogathatók, közönségünk számára mindannyiunk biztonsága érdekében javasoljuk a maszkviselést az épületen belül. Hasonló megfontolásból a kézfertőtlenítőket változatlanul megtalálják bejáratainknál, a termek gépi szellőztetését is intenzíven végezzük, és kérjük, lehetőség szerint ügyeljenek a biztonságos távolság megtartására.

A Liszt Ferenc Múzeum és Kutatóközpont és a Kodály Zoltán Emlékmúzeum látogatására az alábbiak szerint van lehetőség:

  • A Liszt Múzeum július 12-étől újra látogatható hétfőnként, szerdánként és csütörtökönként 10 és 18 óra, illetve szombatonként 9 és 17 óra között, kedden és pénteken pedig zárva tart. Az eddigi 10 fő helyett többen is tartózkodhatnak a múzeumban. Koncertek és egyéb rendezvények megtartására 2021. augusztus 23.-ig nem kerül sor.

    A múzeumban tartózkodók számára az ott dolgozók kérik, és ajánlják a maszk használatát, valamint a 1,5 méteres egymás között távolság betartását, ha az észszerűen megoldható.

  • A Kodály Zoltán Emlékmúzeum 2021. július 12-étől hétfőnként 11 és 16:30 között, valamint szerdánként és csütörtökönként 10:00-12:00, 14:00-16:30 óra között, bejelentkezést követően látogatható, minimum két nappal a tervezett látogatást megelőzően. A létszámi korlátozást feloldottuk, így az eddigi 5 fő helyett többen is tartózkodhatnak a múzeumban. Koncertek és egyéb rendezvények megtartására 2021. augusztus 23.-ig nem kerül sor.

    A múzeumban tartózkodók számára az ott dolgozók kérik, és ajánlják a maszk használatát, valamint a 1,5 méteres egymás közötti távolság betartását, ha az ésszerűen megoldható.