A két magyar nem csak játszotta a zenét, ők maguk voltak a zene – minden idegszálukban – egészen az ujjuk hegyéig.

Adelheid von Schorn Reményiről és Lisztről

Zeneakadémia bérletek 2020/21

Fantázia. Dallam. Összhang

A korábbi évekhez hasonlóan legújabb bérlet-összeállításainkat is a gazdag programkínálat és kiváló előadók jellemzik. Visszatérnek a barokk zene sztárjai a Zeneakadémiára: Julia Lezsnyeva a Venice Baroque Orchestra kíséretében, Isabelle Faust (aki most először játszik historikus zenét a Budapesten) a Giovanni Antonini vezette Il Giardino Armonicóval lép fel. Összkiadás-sorozatunkat Bartók hegedűre írt kamaraműveivel folytatjuk, Baráti Kristóf főszereplésével, valamint olyan kitűnő muzsikusokkal, mint Langer Ágnes, Pusker Júlia, Szűcs Máté, Fejérvári Zoltán, Várjon Dénes, Klenyán Csaba, Roman Rabinovich, Giovanni Guzzo és a 2010-es ARD-verseny győzelmével ismertté vált Julian Steckel. Kamarazenei sorozatunkban a Les Vents Français tagjaként lép lép színpadra Emmanuel Pahud, François Leleux, Paul Meyer, Gilbert Audin és Radovan Vlatković. A bérlet további koncertjein nemzetközi pódiumok világszerte elismert szereplői játszanak együtt magyar művésztársaikkal: Nagy Péter, Kokas Dóra és Fenyő László mellett Daniel Hope, Claudio Bohórquez, Maxim Rysanov, Vadim Holodenko és Jiyeong Mun játékát hallhatja a Nagyterem közönsége. Először ad orgonabérletünkben szólóestet a Zeneakadémia felújított nagytermi hangszerén Fassang László, valamint két neves külföldi művész, a brit David Titterington és a svéd Hans-Ola Ericsson. A Zeneakadémia újabb fiatal tehetségei mutatkoznak be A tehetség kötelez-sorozatban egy-egy zeneszerző, nemzet vagy műfaj köré épített tematikus esten. Az őszi Liszt-kukacok Akadémiáján pedig kiderül, milyenek a csodabogár zenészek.

 

 Bérletárak
2020. június 1-től 
Kamarazene Nagyteremre 2020/21 12 900 Ft17 000 Ft21 100 Ft25 200 Ft 
kamara.hu - A kis hercegKét koncertjegy egyidejű megvásárlása esetén 10%, három koncertjegy esetén 15%, négy koncertjegy esetén 20%, öt koncertjegy esetén 25%, hat koncertjegy egyidejű megvásárlása esetén 30% kedvezményt biztosítunk.

 

A bérletek a készlet erejéig, de legkésőbb az adott sorozat első koncertjének időpontjáig vásárolhatók meg a Zeneakadémia jegypénztárában (1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8., nyitva naponta 10.00–18.00 óra között, illetve előadási napokon a szünet végéig), valamint a zeneakademia.hu/berletek oldalon, ahonnan a koncertek részletes ismertetői is elérhetők.

 

Zeneakadémia Extra szolgáltatásunkra feliratkozott látogatóink az éppen aktuális bérletárból további 5% kedvezményt kapnak. Feliratkozásra a zeneakademia.hu/extra oldalon van lehetőség. 

 

A Zeneakadémia a műsorváltoztatás jogát fenntartja.